Hlavní obsah

Ostrý Ronaldo! Rýpanec do Messiho a pak to nandal celé Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Musí ho být všude plno. A musí být za největší hvězdu. Cristiano Ronaldo si zase pustil pusu na špacír a nezapomněl si přitom rýpnout do svého největšího rivala Lea Messiho. Den po oficiálním představení argentinské hvězdy v MLS Portugalec vyhlásil, že liga v Saúdské Arábii je lepší než zámořská soutěž. „Ale i evropský fotbal ztrácí na kvalitě, tedy kromě Premier League," vzkázal Ronaldo, který si připisuje i zásluhu na tom, že do soutěže zamířila celá řada hvězd právě kvůli tomu, že v ní nastupuje legendární CR7.

Foto: AFP

Naštvaný Cristiano Ronaldo v zápase proti Al-Ittihadu.

Článek

Ronaldo přitom během sezony často vyjadřoval nespokojenost a média byla plná zpráv, že už to v současném působišti nevydrží a vrátí se do Evropy. Vadilo mu hlavně to, že jeho Al-Nassr nevyhrává trofeje, což je pro Portugalce něco jako nutná životní potřeba, a tak se mluvilo o comebacku do Realu Madrid. Jenže, když byl Messi představen jako nová posila týmu MLS Inter Miami, byl najednou pětinásobný držitel Zlatého míče jako vyměněný a chrlil na své současné působiště i tamní soutěž samou chválu.

Pravdou je, že do Saúdské Arábie zamířila v poslední době celá řada hvězd. Hráčských i trenérských. Putovala tam jména jako Karim Benzema, N'Golo Kante či Steven Gerrard. „Saúdská liga je lepší než MLS,"" nechal se slyšet CR7 a následně se pustil do rozboru situace, jak to s fotbalem v Evropě vypadá. A vizitku mu nevystavil nejlepší.

„Jsem si na 100 procent jistý, že se nevrátím do žádného evropského klubu. Dveře jsou zavřené. Odešel jsem do saúdské ligy a ukázal cestu dalším hráčům, kteří sem teď přicházejí," dodal s tím, že je mu osmatřicet let a nehledá změnu. „Evropský fotbal hodně ztratil na kvalitě. Jediná liga, která má pro mě velkou kvalitu a je na vyšší úrovni než všechny ostatní, je Premier League," konstatoval Ronaldo, jenž si během kariéry zahrál hned dvakrát za Manchester United. Poprvé zářil, podruhé už to slavné nebylo a s klubem se nerozešel v dobrém.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

„Španělská liga nemá tak velkou kvalitu. portugalská liga je dobrá, ale mezi TOP ligy nepatří. Německá liga myslím také hodně ztratila na lesku. Jsem si jistý, že už v Evropě hrát nebudu. Chci hrát v Saúdské Arábii," překvapil Ronaldo. Jeho tým Al-Nassr přitom v minulé sezoně nezískal titul v Saudi Pro League, což bylo pro Portugalce velkým zklamáním.

"Během jednoho roku do Saúdské Arábie přijede stále více špičkových hráčů. Za rok podle mě saúdská liga předstihne v kvalitě tureckou ligu a nizozemskou ligu. Přicházejí sem opravdové hvězdy," pokračoval v poklonách směrem ke svému současnému působišti. Pravdou je, že kluby z tamní ligy nešetří a hvězdám nabízejí pohádkové kontrakty.

Ronaldo pak také čelil otázce, zda by v případě nabídky kývl na angažmá v Major League Soccer, kde bude hrál jeho konkurent Messi. „Myslím, že saúdská liga je mnohem lepší než MLS. Můj tým je Al-Nassr," zněla rázná odpověď. „Půl roku jsem si myslel, že to tak není, ale mýlil jsem se. Saúdská liga bude lepší. Kam jde Cristiano, tam je o ligu větší zájem. Věděl jsem, že to tak bude. Jsem si jistý, že příští sezonu do Saúdské Arábie přijde ještě více hvězd."

Reklama

  2 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  1 : 2 Hradec Králové - Slavia 1 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  2 : 2 Ostrava - Liberec 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  3 : 0 Plzeň - Teplice 3 : 0 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  0 : 1 Zlín - Karviná 0 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  1 : 4 Olomouc - Sparta 1 : 4 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  1 : 1 Jablonec - Ml. Boleslav 1 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  2 : 1 Bohemians - Pardubice 2 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice