Hlavní obsah

Když Brückner zavolá, budu připraven

VÍDEŇ

Oslnivou formou se na konci sezóny prezentoval záložník Austrie Vídeň libor Sionko, který v posledních třech rozhodujících utkáních rakouské ligy nasázel čtyři góly a vyrazně tak přispěl svému týmu k zisku rakouského titulu. Reprezentační trenér Brückner dal v poslední přípravě přednost jiným hráčům, ale pokud by Sionka povolal, hráč bude prý připraven.

Foto: archiv

Libor Sionko

Článek

Kolo před koncem soutěže Austria slaví mistrovský titul. Jaká k němu vedla cesta?

Hodně náročná, protože jsme se nevyvarovali výkyvů, ani já jsem neměl celou sezónu oslnivou formu. V závěru to byl docela nervák, protože Salcburk hrál většinou den před námi a v tabulce nás přeskočil, takže my jsme druhý den museli vyhrát.

V sobotu jste se opět trefil, závěr sezóny vám střelecky vyšel...

A řekl bych parádně. Vždyť v posledních třech nesmírně důležitých zápasech jsem dal čtyři branky, celkem v lize šest. My jsme šli v utkání s Innsbruckem za vítězstvím. Po mé brance jsme vedli, ale soupeř ještě před poločasem po pěkném trestném kopu Vaška Kolouška vyrovnal. Po změně stran jsme ale přidali vítěznou branku. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom zápas nevyhráli. Nakonec se ukázalo, že jsme si mohli dovolit remízu a možná i prohru, protože Salcburk podlehl Paschingu.

Máte svůj pátý mistrovský titul, děláte mezi nimi hodnotové pořadí?

To ne a ani to nejde, protože na každém z těch titulů jsem měl jako hráč jiný podíl a cesta k nim byla různě složitá. Tři jsem získal se Spartou a ten první má vždycky ve vzpomínkách zvláštní postavení. První rakouský byl s GAK Štýrský Hradec, tenhle je tady druhý a v tuto chvíli z něj mám největší radost, protože v rozhodujících zápasech jsem k němu pomohl čtyřmi brankami.

Austria si vás chce udržet, ale vy máte namířeno do Skotska...

Na 99,9 procenta v Austrii nezůstanu a vedle dalších nabídek je ta z Glasgow Rangers nejzajímavější. Vždyť se jedná o slavný klub, hrající pravidelně Ligu mistrů, byť mu to letos nevyšlo. Nic by nemělo stát v cestě mému přestupu, alespoň doufám, a s rodinou se do Skotska těšíme, i když to bude domů podstatně dál.

Blíží se mistrovství světa, jak vidíte svoje šance na nominaci?

Moc ne, protože jsem nebyl pozván ani na přípravná utkání v Turecku. S trenérem Brücknerem jsem také nemluvil, ale nedělám si z toho těžkou hlavu. To však neznamená, že bych nechtěl jet. Nikomu nic zlého nepřeju, ale život je takový a ve fotbale se může stát cokoli. Kdyby trenér zavolal v jakoukoliv chvíli, jsem připraven a ihned jedu!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.