Hlavní obsah

Kicker: Rosický odejde pouze do Atlétika, ne do Juventusu

DORTMUND

Navzdory doporučení Pavla Nedvěda je jediným kandidátem na přestup českého záložníka Tomáše Rosického madridské Atlético. V úterý to napsal odborný německý časopis Kicker, jenž tak reagoval na zprávy o možném přesunu Rosického z Borussie Dortmund do Juventusu Turín.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický (na archivním snímku vlevo) v dresu Dortmundu

Článek

Španělská a italská média koncem minulého týdne citovala Nedvědova slova, že by jeho reprezentační spoluhráč Rosický byl ideálním adeptem pro Juventus a mohl by ho časem v dresu "Staré dámy" nahradit. "Tuhle námahu si ale mohl (Nedvěd) ušetřit," tvrdí Kicker.

Jediným partnerem pro Borussii podle časopisu zůstává Atlético. "Tomáš si přeje odejít tam. A jsem si jistý, že brzy dojde k dohodě," řekl v pondělí obchodní ředitel Borussie Hans-Joachim Watzke.

Podle dřívějších zpráv německé tiskové agentury SID je už podpis čtyřleté Rosického smlouvy v madridském klubu téměř hotovou věcí. Otázkou pouze zůstává, zda ke stvrzení kontraktu dojde ještě před mistrovstvím světa, nebo až po něm. Za tvořivého záložníka, jenž má v Borussii smlouvu až do roku 2008, by měl dortmundský klub dostat devět miliónů eur.

Reklama

Související témata: