Hlavní obsah

Kuriózní kolečko i s Ronaldem. Aboubakar bude potřetí hrát za Besiktas

Kamerunský fotbalový útočník Vincent Aboubakar, který kvůli příchodu hvězdného Portugalce Cristiana Ronalda předčasně ukončil angažmá v saúdskoarabském an-Nasru, podepsal dvou a půlletou smlouvu s Besiktasem Istanbul. Do tureckého klubu se kamerunský kapitán vrací po roce a půl, působil v něm už dvakrát. Besiktas to oznámil na twitteru den před hráčovými 31. narozeninami.

Foto: Profimedia.cz

Kamerunec Vincent Aboubakar.

Článek

Aboubakar, jenž na mistrovství světa v Kataru rozhodl jediným gólem o nečekané výhře nad Brazílií, měl s An-Nasrem smlouvu až do června 2024. Saúdskoarabský celek ji ale nedávno vypověděl, aby uvolnil místo pro Ronalda. Kluby v tamní lize mohou míst na soupisce maximálně osm cizinců.

Aboubakar se tak nechtěně stal součástí kuriózního "kolečka". Pětinásobný držitel Zlatého míče Ronaldo skončil na podzim v Manchesteru United, jehož vedení i trenéra Erika ten Haga předtím zkritizoval v televizním rozhovoru, a v prosinci podepsal lukrativní smlouvu s an-Nasrem. Ronalda by měl u "Rudých ďáblů" nahradit Nizozemec Wout Weghorst, který na podzim hostoval právě v Besiktasu.

Při předchozích dvou angažmá Aboubakar Besiktasu výrazně pomohl k titulu. Dva ligové primáty získal také s FC Porto, hrál rovněž ve Francii za Valenciennes a Lorient.

Reklama