Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Zapadlý vlastenec trumfl hvězdy, stálice se drží

Pozvánky do národního týmu nedostává, v nedalekém Polsku je tak trochu zapadlým vlastencem. Drží si ovšem solidní standard, a teď se poprvé v sezoně také trefil. Petr Schwarz zajistil svojí Vratislavi výhru 2:1 nad Mielcem a stal se v analytickém hodnocení nejlepším českým legionářem víkendu. Do první pětice se za ním seřadili už jen reprezentanti.

Foto: slaskwroclaw.pl

Petr Schwarz v dresu Vratislavi.

Článek
Fotogalerie

Slasku se už pomalu zdálo, že přišel o výhru. Stal totiž v 80. minutě vyrovnal na 1:1.

Pak si ovšem vzal slovo třicetiletý český záložník. Centr z křídla zužitkoval Petr Schwarz náramně, efektní pohotovou placírkou rozhodl. Pro rodáka z Náchoda a odchovance hradeckých Votroků šlo o premiérovou trefu v sezoně.

„Výjimečný zápas. Nejen mým gólem, ale navíc jsme dokázali vyhrát o deseti bez vyloučeného hráče. Vítězství jsme moc potřebovali, tři body jsou pro mě víc než vstřelený gól," líčí český hrdina, který posunul svůj tým na šestou příčku tabulky.

Schwarz svojí známkou 8,3 trumfl i členy národního týmu, z nichž se většina v první pětce žebříčku objevuje pravidelně. Druhý tentokrát skončil Michal Sadílek z Twente, za ním se seřadili Jiří Pavlenka z Brém, Tomáš Kalas z Bristolu a Antonín Barák z Verony.

Reklama