Hlavní obsah

Osm přihrávek na gól a z českého záložníka je hvězda polské ligy

Senzace. Český záložník Petr Schwarz je za hvězdu. V základní části nejvyšší polské soutěže ovládl statistiky gólových asistencí, když přihrál celkem na osm branek svého Rakowa Čenstochová. „Na produktivitě je znát, že už si všechno sedlo a vše je, jak má být. Můžu se soustředit jen na fotbal," hlásí spokojeně bývalý hráč Hradce Králové.

Foto: archiv Petra Schwarze

Záložník Petr Schwarz si připsal v základní části polské nejvyšší soutěže osm asistencí, nikdo v polské lize nepřihrál v této sezoně na více gólů.

Článek

Schwarz se stal také nejproduktivnějším hráčem svého týmu, když k osmi přihrávkám přidal i šest vstřelených gólů. V hodnocení celé ligy ohledně nasbíraných gólů a přihrávek je osmý nejlepší. „V Polsku jsem druhým rokem, první sezona byla rozkoukávací. Seznamoval jsem se s prostředím, týmem i jazykem," naznačuje fotbalista, že nyní je už v Ekstraklase jako doma.

Rakow měl blízko k tomu, aby se dostal do elitní osmičky týmů, nakonec na něj ale zbylo deváté místo. „Je to velká škoda, protože jsme cítili, že bychom mohli hrát ve skupině o titul. Na druhou stranu, kdyby nám někdo před sezonou řekl, kolik uděláme bodů a na jakém místě budeme, tak bychom to brali," uvažuje záložník.

Během působení v Polsku se postupně vypracoval v oporu svého týmu a podle tamních médií by mohl v létě změnit dres. Tím se ale Schwarz nyní netrápí. „Zájem ostatních klubů teď moc nevnímám. Vím, že nějaké oťukávání už proběhlo, ale nechávám vše na svém agentovi. Chci dokončit sezonu, jak nejlépe tu půjde. Až pak se bude řešit budoucnost. Ale nezastírám, že bych se rád posunul," dodává.

Reklama

Související témata: