Hlavní obsah

Polská Ekstraklasa prodala vysílací práva za miliardy korun. Česká liga neinkasuje ani desetinu

Polská fotbalová liga prodala vysílací práva televizní společnosti Canal Plus za rekordních 1,3 miliardy polských zlotých (6,63 miliardy korun). Francouzský placený kanál prodloužil dosavadní kontrakt na další čtyři roky od sezony 2023/24 do ročníku 2026/27. Vedení Ekstraklasy o tom informovalo na oficiálním webu soutěže, dohodu schválily i kluby.

Foto: Profimedia.cz

Polská Ekstraklasa prodala vysílací práva televizní společnosti Canal Plus za rekordní částku. Ilustrační foto

Článek

"Canal Plus je naším partnerem už dlouhé roky a podporoval nás nejen v dobrých časech, ale i v těch těžkých, jak ukázala koronavirová pandemie. Nová smlouva nám zajistí finanční stabilitu. Je to dobrá zpráva pro kluby i fanoušky, kteří budou moct sledovat zápasy v nejvyšší kvalitě," uvedl prezident polské nejvyšší soutěže Marcin Animucki.

Canal Plus může vysílat všechny zápasy, navíc chce divákům nabídnout i sestřihy a další doprovodné pořady. Část obsahu poskytne zdarma. Jedno utkání v každém kole zůstane jako dosud na neplacených kanálech.

Podle vedení soutěže je nyní Ekstraklasa z hlediska vysílacích práv devátou nejhodnotnější ligou v Evropě. Od další sezony budou její práva stát v přepočtu 1,66 miliardy korun na soutěžní ročník. Česká liga poskytuje licenci společnosti Pragosport za 150 milionů korun za sezonu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.