Hlavní obsah

Poprask v Bratislavě. Posměšné video naštvalo Slovan: Toto je na úrovni mateřské školy

Docela slušný poprask vyvolalo ve slovenském fotbale video, které zveřejnil klub FK DAC 1904 Dunajská Streda před sobotním ligovým duelem se Slovanem Bratislava. Obsah videa se dost jízlivým humorem opíral právě do velkého rivala, kterému se počin nejbližšího soupeře vůbec nelíbil.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Slovanu Bratislava.

Článek

Tvůrce videa se opírá do bývalého i současného stadionu Slovanu, jejichž fotbalisty nazývá „bratislavští šmoulové". Neodpustil si také rýpnutí do hráčů maďarské národnosti.

„Bratislavští šmoulové v tomto roce slaví stoleté výročí založení a jejich jediným cílem je zisk mistrovského titulu. Oslavovat chtějí ve svém novém domově, čerstvě vybudovaném Národním fotbalovém stadionu," stojí ve videu.

Následuje dobře známý záběr nového stadionu z místa, z něhož je vidět jen část hrací plochy a zbytek možného zorného pole vyplňuje část tribuny.

„Záběr na fantastický výhled z tribuny se stal okamžitě hitem internetu. Předpokládá se, že sem si najde cestu i široká veřejnost, vždyť Pasienky byly vhodné tak akorát na cvičení NASA. Ty se, jak dobře víme, dělají na místech bez atmosféry," uvádí mimo jiné video namluvené v maďarském jazyce se slovenskými titulky.

Reakce belasých na sebe nenechal dlouho čekat. Své znechucení nijak netajil marketingový ředitel Slovanu Tomáš Straka.

„Toto video je na úrovni mateřské školky. Jsou dvě alternativy - buď fakt přijali do marketingového oddělení děti z mateřské školy, nebo jednoduše lidé, kteří video připravovali, mají myšlení a smysl pro humor na úrovni mateřské školy," odsoudil počin konkurenta Straka.

„Přitom když náš odvěký rival z Trnavy otevíral stadion, tak připravil video s názvem Belasý špeh, v kterém slovanista tahal za kratší konec. Bylo to udělané skutečně na úrovni, dokonce i my v klubu a fanoušci Slovanu jsme se tím bavili," dával opačný, pozitivní příklad.

Reklama

Související témata: