Hlavní obsah

Předčasný konec! Bývalá hvězda Sparty a Slavie dostala padáka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba čtyři měsíce trvalo působení bývalého reprezentačního záložníka Josefa Hušbauera v kyperském klubu APK Karmiotissa, kam před sezonou přestoupil po dvouletém působení ve Famagustě. Velezkušenému středopolaři byla rozvázána smlouva a v současné době si hledá angažmá. Kyperský klub neuvedl důvod předčasného konce, v médiích se ale spekuluje o finančních problémech nováčka soutěže.

Foto: @karmiotissafc

Josef Hušbauer (uprostřed) v dresu kyperského klubu APK Karmiotissa.

Článek

Na slunném Kypru plánoval již třetí sezonu, ta pro dvaatřicetiletého Josefa Hušbauera ale předčasně končí. Bývalý hráč pražské Sparty i Slavie se v novém působišti klubu Karmiotissa zdržel pouhých osm deset ligových utkání, sám přitom nastoupil pouze do osmi z nich, v posledních dvou dokonce vysedával na lavičce. Aktuálně desátý celek nejvyšší soutěže se zčistajasna rozhodl s hráčem předčasně ukončit smlouvu, o čemž informoval na sociálních sítích.

Nad důvodem brzkého konce v novém působišti se může jen spekulovat. Klub neposkytl bližší informace, přesto má hlavní roli hrát špatná finanční situace, o čemž svědčí i to, že bývalý reprezentační záložník patřil k nejlépe placeným hráčům. Nováček nejvyšší soutěže tak zřejmě hledal východisko, jak náročné finanční situaci ulevit. Zajímavostí je, že klub dokonce nemá v provozu webové stránky, každá koruna je tak ku prospěchu lepší budoucnosti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KARMIOTISSA F.C (@karmiotissafc)

Tíživé měsíce tak schytal právě Josef Hušbauer, jenž se v týmu hrající domácí zápasy v Larnace nedokázal ani jednou prosadit. Ostřílený záložník tak bude muset najít novou cestu, kterou svojí kariéru povede. V úvahu připadá i návrat do jiného kyperského celku, Anorthosisu Famagusty, kde Hušbauer po odchodu z Drážďan dva roky působil a zařadil se mezi stabilní hráče základní jedenáctky. Podle všeho není vyloučen ani konec kariéry.

V klubu ale i nadále působí český brankář Milan Knobloch, obránce Tomáš Čelůstka a slovenští hráči Tomáš Hubočan a Michal Ďuriš.

Reklama

Související témata: