Hlavní obsah

Rumunský fotbalista Muresan dostal za faul distanc na 16 zápasů

Bukurešť

Rumunský fotbalista Gabriel Muresan z týmu Targu Mures dostal málo vídaný distanc na 16 zápasů za faul. Zároveň musí za svůj zákrok na soupeře ze Steauy Bukurešť zaplatit pokutu 25 000 lei (zhruba 160 tisíc korun).

Foto: Sport.cz

Fotbalový rozhodčí Leontios Trattos - ilustrační foto.

Článek

Muresan v zápase 26. října udeřil loktem útočníka mistrovské Steauy Raula Rusesca a zlomil mu lícní kost. Podle lékařů rumunskému reprezentantovi hrozilo, že přijde o oko. Mimo hru bude do konce kalendářního roku.

Velkou kritiku si za svůj výkon vysloužil rozhodčí Istvan Kovacs, jenž nepřiměřeně tvrdou hru Targu Mures pouštěl a ukázal Muresanovi pouze žlutou kartu. Kouč Steauy Constantin Galca musel po necelé půlhodině střídat včetně Rusesca tři hráče, kteří byli zraněni po faulech soupeře.

Jednoho z těchto zákroků se dopustil Senegalec Ousmane N'Doye, který byl vyloučen. Dnes dostal za faul na Claudia Keserua šestizápasový distanc.

Tým Targu Mures vyhecované utkání vyhrál 1:0 a uštědřil Steauě první venkovní porážku v lize po téměř dvou letech. "Je to drastický verdikt, nikdy jsem nic takového nezažil. Jak může být hráč distancován na 16 zápasů, když ani nebyl vyloučen? A N'Doyeho trestu také nerozumím. Odvoláme se," uvedl generální ředitel Targu Daniel Stanciu.

Steaua si po utkání stěžovala na výkon sudího Kovacse, jenž se podle ní dopustil množství chyb včetně neodpískání penalty. Gazeta Sporturilor, jeden z nejpopulárnějších listů v zemi, udělil rozhodčímu poprvé v historii na desetibodové stupnici nulu.

Reklama

Související témata: