Hlavní obsah

Sadílek se vrátil po čtyřech měsících a hned dal gól. Pocit štěstí, cítím se dobře, hlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat prožil stylový a báječný. Fotbalový reprezentační záložník Michal Sadílek vykurýroval problémy s tříslem, po čtyřměsíční pauze naskočil do základní sestavy nizozemského Twente a brankou pomohl k výhře 2:0 nad Emmenem. „Jsem moc rád, že jsem zpátky. Doufám, že mi to vydrží,“ říká Sadílek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: fctwente.nl

Michal Sadílek v dresu Twente Enschede.

Článek

Když jste proti Emmenu vstřelil branku, bylo vidět, jak vás dostihly emoce. Co jste prožíval?

Zavalil mě pocit štěstí a radosti za to, co jsem za poslední čtyři měsíce prožil. Byl jsem moc rád, že jsem návrat mohl oslavit brankou, která týmu pomohla. Ale vůbec nejdůležitější bylo, že jsme vyhráli.

Jak těžké pro vás byly ony čtyři měsíce bez soutěžního zápasu? Takhle dlouhou pauzu kvůli zranění jste snad v kariéře ještě neměl.

Vlastně šlo jen o tři měsíce, poslední měsíc jsme už měli přípravu, kterou jsem absolvoval. Ale jasně, bylo to dlouhé. Jsem moc rád, že jsem zpátky. Doufám, že mi to vydrží.

Jak jste se na hřišti cítil?

Pomohl mi uplynulý měsíc. Byli jsme na soustředění, potrénovali jsme. I proto jsem byl rád, že zápas přišel po takové době. Fyzicky jsem se cítil dobře. Navíc jsme hráli hodně přáteláků, takže na sobě ani moc nepociťuji nějaký herní deficit. Měl jsem možnost dost hrát, což bylo dobré.

Trpěl jste, když jste zápasy Twente nebo národního týmu mohl jen sledovat?

Bylo to složité. Ale doufal jsem, že za chvilku už na hřišti budu. Snažil jsem se myslet pozitivně.

V klubu jste cítil podporu, že?

Jo. Podpora od klubu i spoluhráčů byla moc hezká, velmi si jí vážím. I díky nim jsem mohl zápas takhle odehrát.

S Twente se držíte na čtvrtém místě v tabulce, jen bod vás dělí od druhého Ajaxu. Kam v téhle sezoně míříte?

Doufáme, že tahle sezona bude minimálně stejně úspěšná jako ta minulá, kdy jsme skončili čtvrtí a postoupili do předkola Konferenční ligy. Uvidíme, máme před sebou ještě hodně zápasů, sezona bude ještě dlouhá.

Dá se říct, že se vezete na vlně z minulé sezony?

Jo. Tým se prakticky nezměnil, základní sestava zůstává de facto stejná. Před sezonou přišli někteří hráči, kteří kádr rozšířili. Tým je zdravý, je v něm dobrá atmosféra, což nás zdobí už druhou sezonu.

Reklama

Související témata: