Hlavní obsah

Postup pro zesnulého šéfa! West Ham zabral, kouč Moyes věří v návrat loňských časů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhra po sedmi zápasech. Fotbalisté West Hamu si lehce spravili chuť z tápání v Premier League, kde jsou jen o skóre nad sestupovými příčkami, když v sobotním duelu 3. kola Anglického poháru zvítězili díky gólu střídajícího Saïda Benrahmy 1:0 na půdě Brentfordu. Záložník Tomáš Souček odehrál za vítěze 69 minut, jeho spoluhráč Vladimír Coufal kvůli zranění z víkendového duelu s Leedsem nebyl v nominaci.

Foto: Twitter

Alžírský záložník West Hamu Saïd Benrahma.

Článek

„V naší situaci jsou vítězství a postup ještě o něco cennější. V posledních týdnech přemýšlím pouze nad tím, jak dostat West Ham zpět na úroveň loňské sezony. Chci to udělat rychle, chci vrátit tým k bývalé kvalitě. V tom úspěch s Brentfordem může výrazně pomoct," citoval web Kladivářů trenéra Davida Moyese.

„Pro fanoušky to možná nebyl nejhezčí zápas na koukání. I tak jsme ukázali, že jsme na správné cestě vrátit se do anglické elity," prohlásil italský obránce Angelo Ogbonna. Postup přes Brentford věnoval zesnulému předsedovi West Hamu Davidu Goldovi, který skonal ve středu ve věku 86 let. „Toto vítězství bylo pro něj, jeho odchod je moc smutný," pronesl Ogbonna.

Kladiváři jsou v této sezoně za očekáváním, v Premier League se na nesestupové pozici drží jen díky skóre. V sobotu vyhráli v soutěžním utkání poprvé od 3. listopadu. „Moc si cením, že jsme uhráli vzadu nulu. Perfektní defenziva nás dřív zdobila, potřebujeme se k ní zase vrátit. Tohle byl správný krok. Celkově to sice ještě není tak, jak by si celý klub i naši fanoušci přáli, ale nebude dlouho trvat a budeme zpátky v bývalé formě," dodal Moyes, který měl šťastnou ruku při střídání.

V 69. minutě stáhl ze hry českého reprezentanta Součka, který promarnil zkraje druhého poločasu velkou šanci, a poslal za něj na trávník bývalého hráče Brentfordu Benrahmu. Alžírský záložník po deseti minutách pobytu na hřišti vykouzlil parádní ránu z 25 metrů. Díky jeho trefě vrátil West Ham soupeři ze západního Londýna nedávnou porážku z Premier League (0:2).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články