Hlavní obsah

Šlágr anglické ligy bez českých opor neměl vítěze

LONDÝN

Šlágr 17. kola anglické Premier League v neděli neměl vítěze, londýnské derby Chelsea - Arsenal skončilo remízou 1:1. Dlouho očekávaný souboj se odehrál bez špičkových českých fotbalistů, protože v dresu domácí Chelsea nemohl nastoupit dlouhodobě zraněný brankář Petr Čech a na druhé straně opět chyběl kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který má problémy se stehenním svalem pravé nohy.

Foto: FC Chelsea

Výstavní gól Mickaela Essiena (vlevo) rozhodl o remíze.

Článek

Domácí fotbalisté začali zostra a již na začátku utkání měli několik příležitostí ke vstřelení branky. Největší šanci prvního poločasu měl Lampard, který však trefil pouze tyč a ani z následné dorážky nedokázal prostřelit Lehmanna. Druhý poločas byl z obou stran nervózní a v 67. minutě neměli po vzájemné potyčce daleko k vyloučení Drogba s Lehmannem, ale od hlavního rozhodčího viděli pouze žlutou kartu.

Domácí tým měl sice nadále jasně navrch, ale v 78. minutě přišla pro Chelsea studená sprcha: Hleb zatáhl míč u postranní čáry a přihrál do šestnáctky volnému Flaminimu, po jehož střele si domácí trojka Hilário nešťastně srazila míč do brány.

Po obdrženém gólu se domácí ještě více vrhli do útoku a v 84. minutě se konečně dočkali. Ve středu pole napřáhl z dobrých třiceti metrů Essien a trefil přesně pravý roh Lehmannovy branky. Tentýž hráč mohl celé utkání dokonce otočit, v druhé minutě nastavení však trefil pouze břevno.

O minutu později měli domácí ještě jednu šanci, ale záložník Frank Lampard z jasné pozice nastřelil pouze tyč. Chelsea tak na vedoucí Manchester United ztrácí osm bodů.

Anglie - 17. kolo:
Chelsea - Arsenal 1:1 (84. Essien - 78. Flamini).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: