Hlavní obsah

Šok v Polsku. Papadopulos se svým prvním titulem podepsal pod senzaci

Zahrál si i za českou reprezentaci, stihl šest mezistátních zápasů. Trofeje se mu však s výjimkou jednoho Českého poháru až doteď vyhýbaly. Čtyřiatřicetiletý útočník Michal Papadopulos se dočkal až nyní s fotbalisty Gliwic. Mistrovský titul Piastu je senzací pro celé Polsko. „Bylo příjemné cítit podporu z celého Polska. Řekl bych, že kromě Varšavy zbytek země přál nám,“ pochvaluje si čerstvý šampion.

Foto: Sport.cz

Michal Papadopulos (třetí zleva) slaví s Piastem Gliwice senzační titul.

Článek

Bitva až do poslední chvíle. Piast rozhodl o svém premiérovém titulu v posledním 37. kole, v němž doma porazil Lech Poznaň 1:0. Slavit mohl začít také český útočník Michal Papadopulos.

„Nikdy jsem titul nezískal, ale popravdě jsem to nikdy moc neřešil. Dosud jsem měl jednu trofej - Český pohár s Baníkem Ostrava. Polský titul je pro mě určitě největší úspěch kariéry. Opravdu krásný pocit, být mistr ligy," líčí legionář v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která jej zastupuje.

Foto: Sport.cz

Michal Papadopulos (druhý zprava) sdílí se spoluhráči gólovou radost.

Piast neměl nejsilnější kádr, ještě nikdy nedokázal titul získat. Triumf Gliwic je tak historický pro celý region.

Těžké popsat, co se teď v Gliwicích děje

„První titul lidé berou úplně jinak, než když se vyhrává každý rok, jak je zvyklá Legia Varšava. Po téhle stránce je to něco unikátního, neskutečného. Hned po posledním zápase jsme jeli autobusem bez střechy po městě, všude okolo byla spousta lidí, běželi za autobusem, všichni měli obrovskou radost a neskutečně si titul užívali," popisuje Papadopulos euforii.

„Úžasné. Je těžké popsat, co se teď v Gliwicích děje. Obrovské štěstí. Pro místní lidi něco nádherného. Po třiceti letech se polský titul vrátil do Slezska, od triumfů Górniku Zabrze a Ruchu Chorzów poprvé zase slaví tým odsud. A místní jsou opravdu hrdí. Udělali jsme lidi kolem sebe šťastnými, což je moc pěkný pocit," pochvaluje si odchovanec Baníku, který prošel Arsenalem, Leverkusenem či Heerenveenem.

Bujaré oslavy přerušil galavečer

Oslavy ještě zdaleka nekončí. „Po cestě autobusem jsme měli večeři, končilo se až ráno. Nikdo se extra nehlídal, ale v pondělí v poledne jsme museli být všichni na srazu a jelo se do Varšavy na galavečer, kde musí být celý tým polského mistra. Po něm budou oslavy určitě pokračovat," těší se.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Michal Papadopulos při chatu se čtenáři Sport.cz

V první polovině sezony patřil Papadopulos do základní sestavy, později přijal roli střídajícího hráče. Také v posledním duelu přišel na závěrečných dvacet minut.

A budoucnost? „V červnu mi končí v Piastu smlouva, takže se svou agenturou řeším, co dál. Cítím se dobře, tři roky jsem neměl vážnější zranění, určitě chci ještě pokračovat. Nic není finální, ale v tuhle chvíli to vypadá, že s největší pravděpodobností budu pokračovat v polské lize, ale už ne v dresu Piastu," počítá Papadopulos s přestupem.

Reklama

Související témata: