Hlavní obsah

Spartu odmítl, český reprezentant přestupuje do tureckého velkoklubu

Istanabul
Aktualizováno

Zajímala se o něj Sparta, nabídku z Letné však s díky odmítl. Fotbalový reprezentant Filip Novák už je doma v Turecku a z Trabzonsporu přestoupil do Fenerbahce Istanbul. Ve velkoklubu podepsal smlouvu na tři roky.

Foto: Sport Invest

Filip Novák oblékl prestižní dres Fenerbahce Istanbul.

Článek

Získal na rozlučku s Trabzonsporem ještě minulý týden Turecký pohár. Nastal však čas posunout se dál. Filip Novák bude působit ve Fenerbahce Istanbul.

„Filip prožil vynikající sezonu. Byl nejlépe střílejícím obráncem celé turecké ligy a obecně se zařadil mezi uznávané osobnosti tamní soutěže. Jeho prioritou bylo setrvání v Turecku a podepsání dlouholetého kontraktu, který by odpovídal Filipovým výkonům v klubu i postavení českého reprezentanta. Fenerbahce jednalo přímočaře a cílilo velmi konkrétně na Filipa, na pozici levého obránce pro ně byl jednoznačnou prioritou," poukazuje Viktor Kolář, šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest.

„Po krátkodobém útlumu chce slavný klub zaútočit na nejvyšší pozice v lize a znovu se prosadit v evropských pohárech. Filip do Fenerbahce přichází jako respektovaný hráč a pevně věřím, že ho v klubu čekají velmi úspěšné sezony," dodává Kolář.

"Pro Fenerbahce rozhodlo, že bylo rychlejší. Já se s Trabzonsporem domlouval skoro rok na nové smlouvě a nedařilo se. Fenerbahce splnilo podmínky, které jsme s agentem měli a byli s nimi spokojení. Rozhodl jsem se pro novou výzvu a doufám, že bude úspěšná," přidává svůj pohled Novák.

Z Turecka se mu nechtělo. "Dostal jsem nabídky i z jiných týmů a jiných zemí. Moc si jich vážím, ale Turecko pro mě bylo prioritou. Když se ozvalo Fenerbahce, řekl jsem si - je to obrovský klub, největší v Turecku. Rozhodl jsem se toho využít," netají.

Fenerbahce čeká na titul od roku 2014, v minulé sezoně skončilo dokonce mimo příčky zajišťující evropské poháry.

"S vedením klubu jsem se o ambicích na další sezonu samozřejmě bavil. Fenerbahce bude mít nejvyšší možné ambice, chtějí bojovat o titul a evropské poháry. Budu se snažit přispět a doufám, že budeme úspěšní," říká Novák.

Před angažmá v Turecku působil v dánském Midtjyllandu, Jablonci a Zlíně. V reprezentačním A-týmu má na kontě 23 zápasů a jeden vstřelený gól.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články