Hlavní obsah

Technologická novinka si připsala svou fotbalovou premiéru, diváci dánské ligy byli v hledišti

Aarhus/Praha

Dánská fotbalová nejvyšší soutěž se ve čtvrtek znovu rozběhla po pauze způsobené pandemií koronaviru. Souboj Aarhusu proti Randers zpestřila technologická novinka Zoom. Fanoušci domácího celku tak byli virtuálně přítomni přímo na stadionu na velkoplošných obrazovkách. Jak vypadala atmosféra utkání, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dánští fanoušci sledovali zápas ligy pomocí technologie Zoom.Video: sntv

 
Článek

Oba celky si rozdělily body po remíze 1:1. Za zmínku ale stojí především přístup domácího klubu AGS z Aarhusu, který podél hrací plochy instaloval velkoplošné obrazovky. Tisíce fanoušků se pak mohly online přihlásit do hromadné videokonference, a mezi nimi a fotbalisty tak na dálku mohla probíhat přímá interakce.

Sedačky v ochozech tak sice zely prázdnotou, virtuální přítomnost fandů přesto utkání dodala mnohem lepší atmosféru, než kdyby přenos do obývacích pokojů probíhal pouze jednosměrně.

Akci pro fanoušky chystá i lídr tabulky Midtjylland, ten stejně jako některé české kluby zajistil po své příznivce možnost sledování zápasu z autokina. Na živý přenos by v pátek mělo dorazit až 2000 vozidel.

Reklama

Související témata: