Hlavní obsah

Ve Švýcarsku přerušil zápas sníh. Fanoušci naběhli s hrably a hřiště vyčistili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí je v dubnu vskutku aprílové, o čemž se přesvědčili i účastníci víkendového zápasu švýcarské fotbalové ligy mezi FC Curych a St. Gallen. Těsně před zápasem zapadlo hřiště sněhem. Oba týmy utkání sice rozehrály, ale po pár minutách jej rozhodčí Lionel Tschudi přerušil a hráče poslal do kabin. Fanoušci v tu chvíli promptně zareagovali, chopili se hrabel a dalších pomůcek a bílou pokrývku z pažitu odklidili.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci v Curychu se zapojili do úklidu sněhu

Článek

Kdoví, co by se dělo, kdyby domácí fanoušci takhle nezareagovali. V podmínkách, které v tu chvíli panovaly, by se utkání nedohrálo. Příznivci Curychu z kotle, ale i další včetně dětí naběhli s hrably a košťaty na hřiště jako uklízecí četa a dali ho do přijatelného stavu.

Zhruba po půlhodině se tak mohlo zase začít hrát. „Chtěl bych tímto srdečně poděkovat mnoha pomocníkům ze Südkurve za jejich obrovské úsilí při odklizení sněhu z hrací plochy. Bez jejich pomoci by se utkání nemohlo odehrát. Pro mě je to krásný důkaz toho, že v rodině FC Curych je tu jeden pro druhého, když je to potřeba,“ uvedl v prohlášení na klubových stránkách prezident FC Curych Ancillo Canepa.

Poděkoval i rozhodčímu a lidem zodpovědným za bezpečnost a chod stadionu, že tuto akci umožnili. Zřejmě tím dal i odpověď bývalým reprezentantům Pascalu Zuberbühlerovi a Ciriacu Sforzovi, kteří v televizním studiu akci chválili. Zároveň ale upozorňovali na bezpečnostní rizika.

„Klobouk dolů před Südkurve. Jsem rád, že utkání pokračuje. Ale někdo fanoušky musel pustit na hřiště. Kde jsou bezpečností složky? Nemůžete na hřiště jen tak vběhnout,“ podotkl někdejší gólman Zuberbühler.

Celá akce ale proběhla úplně bez problémů. Mohlo se hrát. „Byli jsme překvapeni,“ přiznal kapitán a brankář Curychu Yanick Brecher, když hráči dostali pokyn od rozhodčího, aby se na hřiště vrátili.

Domácí ale pracovité fanoušky nakonec nepotěšili výhrou, St. Gallen v Curychu vyhrál 1:0. Pikantní na celé situace ještě je, že ultras domácího FC Curych měli pro tohle utkání uzavřený vlastní sektor, ve městě proti tomu před utkáním protestovali a během zápasu byli na jiných místech na stadionu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.