Hlavní obsah

VIDEO: Skandál při finále Slovenského poháru. Mezi řádícími fanoušky byli prý i sparťani

Bratislava

Výtržnosti a násilnosti mezi skupinkami fanoušků provázely čtvrteční finálový duel Slovenského poháru v Myjavě mezi fotbalisty Slovanu Bratislava a Košic (1:2). Tábory příznivců obou celků se střetly už před začátkem zápasu, těsně před úvodním hvizdem vtrhlo několik desítek rowdies na hrací plochu a vše vyvrcholilo knokautem košického fanouška přímo na hřišti před dekorováním vítězů. Košické chuligány posílili i příznivci Sparty Praha, zasahovat musela sanitka, napsal slovenský server pravda.sk.

Řádění fanoušků při finále Slovenského poháru

 
Článek

Už před začátkem zápasu utrpěli při potyčce zranění tři fanoušci Košic, jeden z nich dokonce zůstal v bezvědomí poté, co byl zasažen do hlavy kamenem. Krátce před úvodním výkopem zase třicet až čtyřicet fandů Slovanu vtrhlo na hrací plochu s cílem dostat se k sektoru Košičanů a pořadatelé měli spoustu práce, aby situaci vyřešili.

Po utkání, které nakonec díky trefám Diabyho a Bukaty vyhrály Košice vedené českým koučem Radoslavem Látalem a připravily Slovan o obhajobu trofeje i vysněný double, nejprve vyběhl na trávník mladý Košičan a vysvlékl si triko. Jeden z příznivců Slovanu však rovněž přelezl plot a jedním úderem fanouška z východu doslova knokautoval.

Košice vyhrály pohárovou soutěž podruhé v historii po úspěchu v roce 2009. Látal, vicemistr Evropy z roku 1996, jenž do klubu přišel loni v září, získal první trofej ve své trenérské kariéře.

Reklama

Související témata: