Hlavní obsah

VIDEO: Výtržník z řad fanoušků Petrohradu se omluvil a vydal policii

Moskva

Upřímnou lítost projevil fanoušek fotbalistů Petrohradu, který v nedělním utkání ruské ligy udeřil do hlavy obránce Dynama Moskva Vladimira Granata. Sám se přihlásil policii a ještě předtím zašel do sídla Zenitu, kde se veřejně omluvil za své chování.

Skandální chování fanoušků Petrohradu

 
Článek

Zápas byl v 87. minutě kvůli výtržnostem diváků za stavu 2:4 přerušen. Ve středu disciplinární komise přiřkla Dynamu kontumační výhru 3:0, Petrohradu udělila pokutu milión rublů (575 tisíc korun) a nařídila odehrát dvě domácí utkání bez diváků.

Titul nakonec v ruské lize obhájili fotbalisté CSKA Moskva. V posledním kole díky čtvrteční výhře nad Lokomotivem 1:0 uhájili jednobodový náskok před Petrohradem.

Fanouškem, kterého televizní kamery zachytily, když praštil Granata do hlavy, je pětačtyřicetiletý Alexej Něsterov. "Chtěl bych se omluvit městu i klubu. Stalo se to spontánně, jako když na ulici nebo dvorku někdo křičí: mlátí naše kluky. Nemůžete připustit, aby jim ublížili," vysvětlil své chování.

Po zápase prý dokonce vyrazil do Moskvy, ale zástupci Dynama ho odmítli vyslechnout. "Policie po mně šla, jako bych byl Čikatilo (sovětský sériový vrah). Chci, aby se můj případ řešil spravedlivě," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články