Hlavní obsah

Vlastňák století! Nebo ne? Gólman pustil míč schválně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlo o překvapivé vítězství posledního celku tabulky nad papírově silnějším soupeřem. Co však zaskočilo fanoušky i komentátory zápasu rakouské nejvyšší fotbalové ligy víc než výhra hostujícího Riedu, byl gól domácího Wolfsbergu v nastaveném čase na 1:2. Postaral se o něj totiž hostující obránce Matthias Gragger, který z poloviny soupeře přeloboval vlastního gólmana. Ten ale po zápase řekl, že míč nechal do sítě proplout úmyslně. Proč?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Běžela první minuta nastaveného času, Ried v rakouské nejvyšší lize vedl nad Wolfsbergem 2:0, navíc byl u míče. Zdálo se, že překvapivý výsledek hostující hráči už udrží. Jenže pak přišel odkop Matthiase Graggera, který ze soupeřovy poloviny odpálil míč směrem ke svému gólmanovi Sahin-Radlingerovi. Ten i když po balonu skočil, stejně poté mohl pouze sledovat, jak plachtí do sítě.

Smutného Graggera se snažil utěšit spoluhráč, ale on jeho objetí odmítl. Nicméně skóre zápasu se už nezměnilo, takže ho „vlastní gól století," jak ho později lidé začali označovat, nemusel tolik mrzet. Ried zvítězil poprvé od 30. července.

Den po zápase ovšem přišel gólman Radlinger s nečekaným vysvětlením situace. Tvrdí totiž, že míč mohl odvrátit, ale záměrně to neudělal. Sedmatřicetiletý gólman už předtím v zápase obdržel žlutou kartu a nechtěl dostat druhou. „Protože bych vzhledem k pravidlu o zpětné přihrávce viděl další žlutou, respektive červenou, kdybych míč zablokoval při běhu zpět do pokutového území," vysvětlil.

„Kdybych se míče dotkl rukou mimo pokutové území, byla by to gólová loupež, a tedy rovnou červená," dodal s tím, že tedy radši nechal balon projít do sítě, protože už běžel nastavený čas. Nic to však nemění na tom, že video zachycující tuto branku už obletělo celý svět.

Reklama

Související témata: