Hlavní obsah

Yazici odešel z Lille do CSKA Moskva, francouzské šampiony posílil Ben Arfa

Fotbalisty Lille opustil minimálně pro jarní část sezony turecký útočník nebo záložník Yusuf Yazici. Nejlepší střelec minulého ročníku Evropské ligy bude hostovat v CSKA Moskva, součástí dohody je i opce na trvalý přestup. Kádr úřadujících francouzských šampionů naopak posílil bývalý reprezentant Hatem Ben Arfa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yusuf Yazici ještě v dresu Lille.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Yazici pomohl v minulé sezoně Lille po deseti letech k mistrovskému titulu sedmi ligovými brankami. Víc zářil v Evropské lize, ve které nastřílel v osmi zápasech stejný počet branek včetně hattricku na Letné při výhře 4:1 nad pražskou Spartou.

Letos se ale "Dogám" nedaří podle představ, v lize jsou až desáté. Yazici si na podzim nedokázal vybojovat místo v základní sestavě, a tak vedení klubu sáhlo ke změně a jako náhradu za tureckého reprezentanta přivedlo bývalou velkou naději francouzského fotbalu Ben Arfu.

Čtyřiatřicetiletý ofenzivní záložník s reprezentačními zkušenostmi v minulosti prošel Lyonem, Marseille, Newcastlem, Paris St. Germain nebo Nice, často ho ale brzdila zranění i problémy s disciplínou. Naposledy Ben Arfa působil minulou sezonu v Bordeaux, od července byl volný hráč. V Lille podepsal smlouvu do konce sezony.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.