Hlavní obsah

Záložník Di María podepsal čtyřletou smlouvu s Paris St. Germain

Argentinský záložník Ángel di María dotáhl avizovaný přestup z Manchesteru United do Paris St. Germain. S francouzským mistrem dnes podepsal čtyřletou smlouvu, fanouškům se oficiálně představí 16. srpna před ligovým zápasem s Ajacciem. Transfer potvrdily oba kluby, přesné finanční podmínky ale nezveřejnily.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Ángel di María na oficiální tiskové konferenci v Paříži pózuje fotografům s dresem svého nového zaměstnavatele.

Článek

Podle informací agentury AP inkasoval anglický klub za úřadujícího vicemistra světa 63 miliónů eur (asi 1,7 miliardy korun).

"Jsem hrdý a nemůžu se dočkat, až si obléknu barvy Paris St. Germain," uvedl sedmadvacetiletý fotbalista na klubovém webu. "Chci vyhrát každou soutěž, do které nastoupíme, ve Francii i v Evropě. Chci podruhé vyhrát Ligu mistrů, která je snem každého hráče," dodal.

Di María strávil na Old Trafford jedinou sezónu po loňském příchodu z Realu Madrid za 59,7 miliónu liber (asi 2,1 miliardy korun), což byla nejvyšší částka, jakou kdy v Anglii za fotbalistu zaplatili. Zároveň se stal pátým nejdražším hráčem historie. S manchesterským klubem podepsal pětiletou smlouvu, ale po rozpačité sezóně se rozhodl sáhnout po nabídce z Paříže.

Reklama

Související témata: