Hlavní obsah

Zhrzený Van Nistelrooij možná skončí v Manchesteru

MANCHESTER

Úspěšná kariéra nizozemského kanonýra Ruuda van Nistelrooije v Manchesteru United možná skončí předčasně a jeho vlastní vinou. Devětadvacetiletý nizozemský fotbalista nebyl nominován k poslednímu ligovému zápasu s Charltonem, což psychicky neunesl a tři hodiny před výkopem se sebral a odjel domů. O jeho budoucnosti by mohlo klubové vedení rozhodnout již v úterý.

Článek

Van Nistelrooij je jedním z nejlepších střelců historie Manchesteru. Na Old Trafford přišel v roce 2001 a v týmovém dresu dal 150 branek ve 219 zápasech. Druhou polovinu této sezóny proseděl spíš na lavičce, přesto skončil s 21 trefami druhý v tabulce střelců anglické ligy.

Při zranění Wayna Rooneyho počítal s tím, že proti Charltonu nastoupí na hrotu s Louisem Sahou, ale trenér Alex Ferguson dal přednost devatenáctiletému Giuseppu Rossimu. Nizozemský reprezentant si proto sbalil věci a okamžitě odletěl domů. "Kdo neumí bojovat, ten musí pryč. Fanoušky si nesmíme dobírat, jsou velmi citliví, stejně jako já," uvedl Ferguson.

V poslední době prý měl skotský trenér s Van Nistelrooijem několik konfliktů a o jeho budoucnosti by měl v nejbližší době jednat s klubovými šéfy. Britská média útočníkovi předpovídají konec v Manchesteru, kde má smlouvu ještě na dva roky. The Sun už ho vidí od podzimu zpět v Eindhovenu.

Reklama

Související témata: