Hlavní obsah

Zidane má ve středu ohlásit konec kariéry

MADRID

Francouzský fotbalista Realu Madrid Zinédine Zidane oznámí ve středu na tiskové konferenci, že po mistrovství světa v Německu ukončí kariéru. S odkazem na své zdroje v klubu to v pátek oznámila španělská rozhlasová stanice Cadena Ser.

Foto: Internet

Zinédine Zidane

Článek

"Francouz pověsí kopačky na hřebík a předčasně ukončí svůj kontrakt," tvrdí Cadena Ser. Zidane, jenž v "Bílém baletu" působí od roku 2001, má ještě smlouvu na příští sezónu. Mluvčí klubu na dotaz agentury AFP pouze potvrdil, že Zidane na středu do tréninkového centra Realu svolal tiskovou konferenci.

Třiatřicetiletý francouzský záložník již v tisku naznačil své předčasné ukončení kariéry loni v prosinci. "Nejsem si jistý, že zůstanu až do roku 2007," řekl tehdy listu Le Journal du Dimanche bývalý trojnásobný nejlepší fotbalista planety.

Zidane dovedl před osmi lety Francii k premiérovému titulu mistrů světa a pouze dva zápasy mu nyní chybějí v dresu reprezentačního týmu do stovky. Po evropském šampionátu v Portugalsku se sice s národním mužstvem rozloučil, po roce se však vrátil a kariéru zřejmě ukončí na MS v Německu.

Reklama

Související témata: