Hlavní obsah

Ztráta 17 hráčů kvůli koronaviru! Ligový výbor jim ale neustoupil

Fotbalisté Belenenses kvůli nedostatečnému počtu hráčů nedohráli sobotní zápas portugalské ligy s Benficou Lisabon. Domácí celek má problémy s koronavirem a do utkání nastoupil jen s devíti hráči. Když se mu další tři zranili, byl duel za stavu 7:0 pro hosty předčasně ukončen.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Rozhodčí Manuel Mota musel utkání Belenenses s Benfikou předčasně ukončit.

Článek

Belenenses kvůli koronaviru přišel o 17 fotbalistů a členů realizačního týmu, s žádostí o odložení utkání však neuspěl. "Ještě odpoledne před zápasem jsem to řešil," citovala agentura Reuters předsedu klubu Ruie Pedra Soarese.

"Měli jsme k dispozici osm hráčů a tak nám řekli, že když nenastoupíme, bude to bráno jako neomluvená absence. Hrát pro nás všechny byla ostuda," přidal Soares s tím, že hráči se podle všeho nakazili novou mutací koronaviru omikron.

O záchranu bojující celek proto nastoupil pouze s devíti hráči a v prvním poločase sedmkrát inkasoval. Do druhé půle vstoupili domácí už jen v sedmi, ale po dvou minutách se zranil v záloze hrající brankář Joao Monteiro.

Rozhodčí v tu chvíli utkání předčasně ukončil, protože minimální povolený počet hráčů je sedm. "Nechtěli jsme hrát, stejně jako Belenenses jsme byli přinuceni. Mrzí mě, co se stalo, je to temná kapitola našeho fotbalu i samotného Portugalska," prohlásil šéf Benficy Rui Costa.

K zápasu se vyjádřil také třetí celek tabulky a obhájce titulu Sporting Lisabon. "Co se stalo, si zaslouží plnou pozornost všech, kterým záleží na sportu. Je potřeba to řešit na nejvyšších místech. Už teď je toho plný svět a jde o další temnou epizodu portugalského fotbalu," uvedl v prohlášení.

Reklama