Hlavní obsah

Fotbalisty Newcastlu povede zatím dál trenér Bruce, čeká ho 1000. zápas

Fotbalisty Newcastlu povede nadále trenér Steve Bruce. Šedesátiletý kouč, který se s příchodem saúdskoarabských majitelů ocitl pod tlakem, zůstane na lavičce "Strak" minimálně pro víkendový ligový zápas s Tottenhamem. Oslaví tak jubilejní 1000. utkání v roli kouče.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalisty Newcastlu povede nadále trenér Steve Bruce.

Článek

"Tento týden pro nás byl po obchodní stránce velmi rušný a poznávali jsme během něj nové lidí. Je proto nezbytné, abychom byli nadále trpěliví a ohleduplní," citovala BBC novou spolumajitelku klubu Amandu Staveleyovou. "Ke změnám nedochází přes noc a všechno chce čas. Držíme se pečlivě našeho plánu a strategie. Se Stevem a hráči jsme se setkali v pondělí a tento týden jsme jim dali prostor, aby se mohli připravovat na nedělní důležitý zápas," doplnila.

Novým vlastníkem Newcastlu se stal na konci minulého týdne saúdskoarabský investiční fond, který spravuje korunní princ tým Muhammad bin Salmán. Ten odkoupil severoanglický celek od bývalého vlastníka Mikea Ashleyho za 305 milionů liber (přes 9 miliard korun). Minoritními vlastníky Newcastlu zůstaly britská investiční společnost Reuben Brothers a finančnice Staveleyová.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Fotbalista Newcastle United Joelinton v akci během utkání Premier League.

Newcastle zatím v sezoně nevyhrál ani jeden ze sedmi ligových zápasů a je se třemi body na předposledním místě tabulky. Bruce se proto s příchodem nových majitelů ocitl ještě pod větším tlakem a podle britských médií by jej mohli v budoucnu nahradit například Steven Gerrard nebo Frank Lampard.

"Pokud ale v budoucnu přistoupíme k nějakým změnám, bude to Steve vědět jako první. V tuto chvíli mu přejeme hodně štěstí do jeho 1000. zápasu v roli trenéra," dodala Staveleyová.

Reklama

Související témata: