Hlavní obsah

Chrudim potvrdila roli favorita. V semifinále smetla Nejzbach

Kadaň

Druhým finalistou Poháru FAČR ve futsalu se stal v sobotu obhájce trofeje FK ERA-PACK Chrudim, který v druhém kadaňském semifinále porazil Nejzbach Vysoké Mýto 6:0.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Václav Sklenář z Nejzbachu (ve žlutém) stráží balon před chrudimským Tomášem Koudelkou. Chrudimští zvítězili v semifinále 6:0.

Článek

Od začátku zápasu diktoval tempo hry ERA-PACK, který uzamkl Nejzbach na jeho polovině. Několik šancí však Chrudim v úvodu spálila a mohla být potrestána, jenže Münzberger z brejku orazítkoval jen tyč Žďánského brány. Skóre se poprvé měnilo v 5. minutě, kdy dostal míč za Molnára Rešetár. Během další minuty přidala Chrudim další dvě branky. O obě se postaral Koudelka. Nejprve dorazil šanci Slováčka a následně trefil z pravé strany šibenici.

Na další branku se čekalo až do druhé půle. Douglas se ve 26. minutě protáhl po pravé straně a před bránou našel v pohodě skórujícího Maxe. Ten se radoval za necelou minutu i podruhé, když do brány Nejzbachu uklidil přihrávku Felipeho. Ve 33. minutě se prvního hattricku dne dočkal chrudimský Koudelka a osudu utkání bylo rozhodnuto.

Koudelka: Moc hattricků nedávám

Výraznou postavou zápasu se stal Tomáš Koudelka, který dal Nejzbachu tři góly. „Jsem rád, protože hattricků moc nedávám. Těší mě, že nás to posunulo do finále."

„Na začátku mělo Mýto dvě velké šance, ale Kuba Žďánský nás podržel," začal hodnotit samotný zápas Koudelka a pokračoval: „Jinak si myslím, že rozhodla pátá a šestá minuta, kdy jsme dali tři branky. Poté už jsme hráli, co jsme potřebovali a dovedli zápas do vítězného konce."

Ve finále narazí Chrudim na pražské Benago. „Utkání s Benagem bude těžší než s Nejzbachem, protože Mýto přijelo v oslabené sestavě. Na Benago jsme se dívali. Hrají dobrý futsal a jsou spolu už několik sezón. Doufám, že se na ně připravíme dobře. Trenér nám pustí večer video a věřím, že i díky tomu pohár obhájíme," dodal hráč Chrudimi.

Finále bude jednoznačné, myslí si Jiráský

Nejzbach začal utkání pod tlakem, ale nastřelil tyč. „Chvíli nám trvalo, než jsme se do zápasu dostali. Chrudim využila každé naší chyby. Škoda, že jsme nedali alespoň jednu branku, protože jsme nějaké šance měli. Jinak se hrál dobrý zápas," říkal vysokomýtský Michal Jiráský.

Vysoké Mýto přijelo v nekompletním složení. „Hodně hráčů se nám zranilo, takže jsme přijeli ve slepené sestavě. Hráli jsme v osmi lidech do pole a i tak jsme podali dobrý výkon," tvrdil Jiráský a prozradil svůj finálový tip. „Myslím si, že Chrudim stále nemá konkurenci a finále bude jednoznačné."

Nejzbach Vysoké Mýto - FK ERA-PACK Chrudim 0:6 (0:3)
Branky a nahrávky: 5. Rešetár (Douglas), 6. Koudelka, 6. Koudelka (Slováček), 26. Max (Douglas), 27. Max (Felipe), 33. Koudelka (Dentinho). Rozhodčí: Chládek - Henych. Bez karet. Diváci: 200.
Vysoké Mýto: Molnár (L. Gerčák) - Münzberger, Šabata, J. Gerčák, Jiráský, Bouška, Sklenář, Forgáč, Mich. Brychta. Trenér Martin Brychta.
Chrudim: Žďánský (Meller) - R. Mareš, Max, Kopecký, Dentinho, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík, Slováček. Trenér Daniel Ibanes.

Reklama