Hlavní obsah

Futsalisté Poličky vyloupili Jilemnici, brněnská Gioia B2Balance přehrála mistrovský Chemcomex

V sobotu pokračovala třetími turnaji celostátní liga sálových futsalistů a tentokrát se hrálo v pražském Radotíně a v krkonošské Jilemnici. V Praze došlo k prvnímu letošnímu souboji dvou největších aspirantů na titul a brněnský tým dokázal vyzrát v radotínské hale na úřadujícího mistra - pražský Chemcomex. Ten ve druhém utkání nakonec udolal Zlín a bez bodu se z turnaje domů vracejí futsalisté jihočeského Větřní. V Jilemnici se domácímu celku ani jednou nepodařilo bodovat, což je určitě překvapením, plný bodový zisk si z Krkonoš odváží východočeská Polička a po třech bodech za jednu výhru si připsaly týmy z Nového Boru a z Vysokého Mýta.

Foto: František Pokorný

Futsalisté Poličky (v pruhovaných dresech) si přivezli z Jilemnice plný počet bodů

Článek

BOMBARĎÁCI Větřní - GIOIA B2Balance Brno 1:4 (1:1)

Plně obsazené obsazené střídačky obou týmů dávaly tušit, že se bude hrát zajímavé utkání. Brno šlo do první šance hned ve 2. a 3. minutě, střelu Ovčačíka však brankář Beránek vystihl. Ve 4. minutě se ještě podařilo brněnským futsalistům nastřelit tyč jihočeské branky. V 5.minutě však skóroval po chybě Doubravského hráč Větřní Wágner. Vyrovnání Brna přišlo po tlaku - "krátké a suché" střele Ovčačíka , a tak poločas skončil remízou 1:1.

Ve druhém poločase postupně Brno převzalo taktovku utkání. Ve 24. minutě po samostatném sólu zvýšil na 2:1 brněnský Levčík. Brankář Bombarďáků stačil ještě několik střel zlikvidovat, ale ve 30 .minutě opět musel kapitulovat po další brance Levčíka. Ve 34. minutě upravil na konečných 4:1 pro Brno další hráč z "B" týmu Klimeš.  Výhra Brna je ale naprosto zasloužená, protože projevilo ve hře větší kvalitu a také kreativitu.

CHEMCOMEX Praha - GIOIA B2Balance Brno 1:2 (0:2)

Utkání dvou gigantů a největších aspirantů na titul začalo svižně. V 5. minutě šanci Chemcomexu neproměnil Šafránek. V bojovném a takticky vedeném utkání skóre otevřel v 8. minutě hostující Ovčačík. V dalším průběhu by se to dalo stručně strhnout - Chemcomex útočí a Brno dávalo góly, ve 12. minutě zvýšil na dvoubrankový rozdíl Levčík. Další z šancí Chemcomexu likviduje v 16.minutě brankář Brna. Šanci na další navýšení skóre mělo Brno ve 34.minutě, kde šli tři na jednoho, ale akce zůstala bez brankového nezakončení.

Strhující duel pokračoval i ve druhém poločasu, brněnský tým z precizní obrany vyrážel do rychlých kontrů. Pražané se snažili svojí kombinací dostat za obranu Gioii, ale co nezachytila obrana, to lapil výtečný gólman. Na kontaktní branku snížil až ve 38. minutě Kamas, ale ze závěrečného náporu se Chemcomexu vyrovnat nakonec nepodařilo.

BOMBARĎÁCI Větřní - SMR Plus Zlín 2:4 (0:0)

Souboj týmů z opačných pólů ligové tabulky přinesl velmi vyrovnaný první poločas s šancemi na obou stranách. Byla k vidění pěkná střela jihočeských futsalistů z voleje a další příležitosti, ale oba brankáři byli pozorní a tak poločas zaslouženě skončil bez branek. Gólman hostí Zapletal zaskakující za reprezentačního brankáře Soukeníka tak ve své poločasové premiéře branku neinkasoval.

Druhý poločas začal tlakem jihočeských Bombarďáků. Brankář Zapletal střelu ve 22. minutě ještě skvostně kryl, ale o minutu později už musel kapitulovat po střele Grznárika. O minutu později zařídil dvoubrankové vedení Bombarďáků Cais. Vyloženou šanci nedal vzápětí zlínský Kovář. Bombarďáci poté začali zbytečně zmatkovat, jejich hra postrádala koncepci a nad kaskadérskými rozehrávkami brankáře se tajil dech. Ve 36. minutě následovala šťastně trefená patička Halody a snížení na 2:1. Zlín stále zkoušel pronikat obranou Bombarďáků a chybu potrestal vyrovnávací brankou ve 38. minutě Julina, který přidal o minutu později ještě další dvě branky a zkompletoval svůj hattrick. Bombarďákům se závěr utkání vůbec nevydařil, Zlín ale dokázal neuvěřitelným způsobem zápas otočit a vybojovat cennou výhru.

CHEMCOMEX Praha - SMR Plus Zlín 2:1 (2:1)

Chemcomex začal utkání pod dojmem předchozí prohry s Brnem velmi aktivně a snažil se rozebrat obranu Valachů. V 11. minutě měl však první velkou šanci Zlín, ale Sochůrek v bráně Chemcomexu nepřipustil změnu skóre. Podle starého pravidla nedáš - dostaneš padla hned o minutu později z protiútoku Chemcomexu první branka utkání, střelcem byl Ondřej Šafránek, který přidal v 17. minutě ještě jednu trefu. V té samé minutě odpověděl gólem zlínský kanonýr Chvíla a snížil na 1:2. Tímto výsledkem také skončila první půle.

Druhý poločas přinesl na obou stranách nevyužité šance, chyby plynoucí z nepřesných přihrávek, ale také velmi dobrý výkon gólmana Pražanů Sochůrka, který zabránil ve 38. minutě jisté vyrovnávací brance. "V závěru jsme si dokázali vytvořit velký tlak, škoda nevyužitých šancí, ale náš mladý celek v souboji s Chemcomexem určitě nezklamal a se svým vystoupením v Praze můžeme být spokojeni," hodnotí utkání manažer Zlína Josef Soukeník.

FK Adria Nový Bor - FC Družba Vysoké Mýto 3:2 (2:0)

V prvním poločase byla překvapivě na palubovce lepší Družba Vysoké Mýto, její hráči měli více brankových šancí, které však končily na výborně chytajícím brankáři Adrie Konečném a nebo vedle Novoborské branky. Hosté z Vysokého Mýty dokázali ale vyrobit v rozehrávce dvě hrubice, které neomylně potrestali futsalisté Nového Boru - jmenovitě Moučka a Muláček.

Druhá půle pokračovala pozornou obranou Adrie, Družba se snažila vývoj utkání obrátit, ale opět jí stál v cestě brankář domácích Konečný nebo vlastní nemohoucnost v zakončení. Adria vyrážela do rychlých kontrů, jeden z nich úspěšně zakončil Slavík. Posledních pět minut ale vzali domácí ležérně a Vysoké Mýto v závěru dokázalo zápas zdramatizovat a po brankách Vally a Kuchty stáhlo výsledek až na rozdíl jedné branky. Na více ale nezbyl čas. Adrii držel brankář Konečný, dobře se uvedl novic Muláček, v dresu Družby se nejvíce do šancí dostával Michal Valla a Hermann.

SK SICO SC Jilemnice - FC Družba Vysoké Mýto 2:5 (2:1)

Do 15. minuty byla lepší domácí Jilemnice, do přímých soubojů s brankářem Družby se několikrát dostal Kraus a Fišar, Morong ale ze soubojů vycházel vítězně. V 16. minutě se osmělila i Družba a Michal Valla po individuální akci od pravé lajny poslal přízemní střelou hosty do vedení. Odpovědět dokázal opět po individuální akci a dorážce vlastní střely Machát. Už to vypadalo na poločasový smír, když v poslední vteřině první půle zastavil rukou míč směřující do vysokomýtské branky Hermann, dostal modrou kartu a pokutový kop s přehledem proměnil Urbanec.

Druhá půle byla dlouho vyrovnaná, hostům se podařilo opět Vallou vyrovnat, do šancí se pak dostávala obě mužstva, dobré zákroky předváděli oba gólmani. Zlom v utkání nastal ve 37. minutě, kdy jilemnický Kraus nedal loženku, když netrefil prázdnou branku a vzápětí se potvrdilo "nedáš - dostaneš", když z protiútoku do branky protlačil centr ze strany Novák. Jilemničtí pak vrhli vše do ofenzívy a Družba trestala z brejků - hattrick dovršil Michal Valla a v poslední minutě ještě překonal již náhradního brankáře Šenolda pěknou střelou Kuchta. Domácí brankář Puš totiž v poslední minutě netakticky vyběhl skoro až na půlku a zmařil vyloženou šanci soupeře rukou, proto se i na straně domácích objevila modrá karta. V jilemnickém dresu hráli aktivně Fišar a Kraus, vysokomýtské tentokrát podržel brankář Morong a třemi brankami se zaskvěl Michal Valla.

FK Adria Nový Bor - VPS NOVABRIK Polička 2:3 (2:1)

Obě mužstva vycházela v úvodu ze zabezpečených obran, většinou stíhala rychlé brejky soupeře pokrývat, v zápase nebylo vidět tolik šancí, jako v minulých dvou předchozích duelech. Zápas byl ale dramatický až do posledních vteřin, ve kterých se také rozhodlo o vítězi. Rychlý vstup do utkání měla Polička, když hned ve 2. minutě přesně tečoval pobídku Netolického Mužík za záda bezmocného Konečného. V 7. minutě bylo ale srovnáno, volný kop z levé strany zahráli domácí do vápna na Caizla, ten se předpisově otočil dva metry před brankou okolo svého obránce a nechytatelně zavěsil nad brankáře Slaného. Pár vteřin před koncem poločasu vyrobil úplně zbytečnou chybu v rozehrávce hostující Navrátil, brejk soupeře hasil faulem. Do konce zbývala jediná vteřina, Adria si vzala time out a pak z poměrně velké dálky vymetl pavouky z pravého horního růžku poličské branky Slavík.

Ve druhé půli se Polička hnala za vyrovnáním, Adria se poměrně pozorně bránila, nestačila však na individuální akci Romana Netolického, který v 31. minutě srovnal na 2:2. Už to vypadalo na dělbu bodů, když se v poslední minutě z pravé strany uvolnil do středu Mužík a střelou po zemi do protipohybu brankáře vystřelil pro své mužstvo tři body. Ve spíše remízovém utkání byli v mužstvu Adrie hodně vidět technicky výborně vybavený Abrhám a střelec Slavík, Poličku táhl zase neúnavný reprezentant Netolický a hbitý štírek Jiří Mužík.

SK SICO SC Jilemnice - VPS NOVABRIK Polička 1:2 (0:1)

Úvodní část první půle měla více ze hry Jilemnice, Polička se sice snažila bránit z hlubokého obranného bloku, Jilemničtí se přesto dostávali do šancí, ztroskotávali ale na výborně chytajícím brankáři Slaném. V 10. minutě z první šance poslal Poličku do vedení po perfektně sehrané situaci tři na dva Navrátil. Jilemnice se dále hnala do útoku, v jejich obraně se otvírala okénka, své kvality musel dokazovat veterán v brance Jilemnice Šenold.

Do druhé půle vstoupila Polička presinkem po celém hřišti, Jilemnice dělala fatální chyby v rozehrávce a jen díky famózním zákrokům brankáře Šenolda měla stále o co hrát. Ve 28. minutě došlo ke zranění domácího Krause, ktarý opustil halu směr nemocnice s krvavým zraněním a podezřením na zlomeninu nosu. Ve 35. minutě vyrobil domácí hrdina Šenold dvě hrubky v rozehrávce, nejprve míč od Vondry skončil těsně vedle opuštěné domácí branky, vzápětí z rozehrávky domácí brankář namazal hostujícímu Stejskalovi, ten se již nemýlil a zvýšil na 2:0. Druhá půle byla poměrně bohatá na fauly a tak patnáct vteřin před koncem zkorigoval skóre z devítky nechytatelně Urbanec. U jilemnických na sebe skvělým výkonem upozornil brankář Šenold, aktivní byli Fišar a Machát, Poličce výrazně pomohl k bodům brankář Slaný, ke gólu a dalším zakončením se dostal Navrátil.

Reklama

Související témata: