Hlavní obsah

Posily Chrudimi se trefovaly, ale porážky s Charkovem neodvrátily

Chrudim

Futsalisté FK ERA-PACK Chrudim sehráli v pátek a v sobotu dvě domácí přípravná utkání s ukrajinským mistrem Lokomotivem Charkov. V obou případech byli úspěšní hosté.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Nová posila futsalistů Chrudimi Alvarito (vpravo) dal ve druhém utkání proti Charkovu branku na 1:1.

Článek

V pátečním duelu ERA-PACK vedl po trefě posily Kilmera 1:0, ale po přestávce Ukrajinci výsledek čtyřmi góly otočili. Třikrát se trefil D. Sorokin.

Sobotní duel byl malinko odlišný. Tentokrát vedl 1:0 po přestávce Charkov. Chrudimský Alvarito sice střelou mezi nohy brankáře srovnal, ale vzápětí překonal hlavou Ždánského charkovský Kločko. I přes závěrečný nápor Chrudimi hosté hubené vítězství udrželi.

Chrudimští do obou zápasů z tvrdé kondiční přípravy. „Nechci se vymlouvat na přípravu. Je to stejné pro oba týmy. Hráli jsme proti kvalitnímu celku, který měl skoro všechny hráče z ukrajinské reprezentace. Jak mohli všichni vidět, proti takovým týmům se hraje hrozně špatně. Řekl bych, že skoro hůř než proti Brazilcům, protože dobře běhají a všichni hrají stejně. My jsme v přípravě, takže jsme byli malinko zatavení, ale na to se nesmíme vymlouvat," řekla k oběma zápasům chrudimská ikona Michal Mareš.

Výsledek byl pozitivnější v sobotu. „Oba zápasy byly stejné," opáčil Mareš, „Ukrajinci mají výborný přechod do útoku. Dokázali z presinku krásně vyjet. V pátek jsme z toho dostali ve druhé půli tři branky. V sobotu jsme hráli od půli hřiště a soupeř také moc šancí neměl. Oba zápasy však byly podobné."

Co však bylo v obou duelech klíčové? Zřejmě gólová produkce. „Měli jsme několik šancí, které jsme nedali. Soupeř je naopak proměňoval. Charkov hraje výborný futsal. Rozhodlo, že byli lépe fyzicky připravení a silnější na balonu. Pořád jde však o přípravný zápas, navíc jsme nebyli kompletní. Myslím, že se budeme zlepšovat," dodal Michal Mareš.

Pátek
FK ERA-PACK Chrudim – MFK Lokomotiv Charkov1:4 (1:0)
Branky: 6. Kilmer – 21. D. Sorokin, 27. D. Sorokin (Žurba), 31. D. Sorokin, 39. Rogačev. Diváci: 120.
Chrudim: Ton, Žďánský – Chmelík, Max, Kilmer, Felipe, Rešetár, Koudelka, Slováček, Mareš M. Trenér Daniel.
Charkov: Litviněnko, Ivanjak – Kločko, Bilecerkivec, Žurba, Rogačev, Bessalov, D. Sorokin, Ovsjanikov, Špygar, Šamly, Kyselov, Bondar, O. Sorokin.
Sobota
FK ERA-PACK Chrudim – MFK Lokomotiv Charkov1:2 (0:1)
Branky: 23. Alvarito – 2. Špygar, 24. Kločko. Diváci: 130.
Chrudim: Žďánský, Olinha – Chmelík, Max, Kilmer, Felipe, Rešetár, Koudelka, Slováček, Mareš M., Alvarito. Trenér Daniel.
Charkov: Litviněnko, Ivanjak – Kločko, Bilecerkivec, Žurba, Rogačev, Bessalov, Sorokin D., Ovsjanikov, Špygar, Šamly, Kyselov, Bondar, Sorokin O.

Reklama

Související témata: