Hlavní obsah

Gluščevič: Byl to okamžitý nápad

SKOPJE

Strhující, krásný, plný napětí a ostrého balkánského temperamentu. Takový byl zápas Sparty ve Skopje, v němž nastoupila prvně s dresy v bílém provedení a červenými rukávy. Český mistr vedl o dvě branky, nebyl v nervydrásajícím závěru daleko od porážky, ale nakonec veze výhru, která mu dovoluje 26. srpna na Letné případně i prohrát 0:1, či 1:2.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Zatímco Igor Gluščevič (vlevo) se stal jedním z hrdinů utkání, další zahraniční posila Sparty Mirko Poledica byl po dvou žlutých vyloučen.

Článek

Momentem, o kterém se bude ještě dlouho diskutovat, byla ale obrovská 'kulišárna' Igora Gluščeviče ze 40. minuty. I jeho osm přátel z černohorské Budvy, kteří se na něj přišli podívat, muselo zírat. Stejně jako všichni ostatní na stadiónu. Letmým pohledem si prohlédl nezformovanou zeď a vystřelil. Všichni koukali, co se děje, a brankář Zekir míč pustil.

:. Vardar Skopje - Sparta Praha 2:3
Podrobnosti z utkání druhého českého klubu, který bojuje o Ligu mistrů, si přečtěte zde.
:. Ostatní zápasy
Skvěle se v Budapešti v souboji s tamním MTK uvedl loňský finalista Poháru UEFA Celtic Glasgow. V bitvě velikánů zase porazilo římské Lazio Benfiku Lisabon. Nově poskládaná Chelsea potvrdila svou sílu v Žilině. Podrobnosti o těchto i dalších zápasech najdete zde.

Dal rozhodčí pokyn ke hře, anebo ne? To nikdo neviděl. "Byl to okamžitý nápad. Vzal jsem si míč, viděl, že zeď nestojí a že je tam díra, tak jsem to zkusil. Na rozhodčího jsem vůbec nekoukal," vykládal devětadvacetiletý Černohorec.

Takovou věc málokdo pamatuje. "Já to zažil ovšem několikrát. Můžeme být šťastni, že jsme hráče s takovými zkušenostmi angažovali," mnul si ruce trenér Jiří Kotrba, který litoval, že nestihl po žluté kartě vystřídat Mirko Poledicu. Ten šel po druhém faulu zezadu ven a Vardar pak korunoval obrovský tlak vyrovnáním. Nakonec ho to však díky gólu Poborského tolik mrzet nemuselo.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín