Hlavní obsah

Haaland už zase řádí i v Lize mistrů. Lidé mu přejí neúspěch, řekl Guardiola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořád je mu teprve třiadvacet, ale dávno jsou na něj mnohem vyšší nároky než na ostatní. Erling Haaland? To přece musí být moře gólů! Ovšem v Lize mistrů se norský čahoun na svoje poměry nezvykle dlouho trápil, netrefil se 543 minut. Ve středu večer se vykoupil dvěma zásahy v Bernu, kde jeho Manchester City vyhrál 3:1. „Tenhle kluk bude střílet góly až do smrti,“ chválil trenér Pep Guardiola.

Foto: Anthony Anex, ČTK/AP

Erling Haaland v Bernu utnul svůj gólový půst v Lize mistrů, v nejprestižnější klubové soutěži se trefil po 543 minutách.

Článek

Dvě jarní semifinále s Realem Madrid: nula. Finále s Interem Milán: nula. Podzimní prolog proti CZ Bělehrad: nula. Druhý zápas v Lipsku: nula. Pětkrát po sobě Haaland v Lize mistrů neskóroval. „Co se děje?“ žasli fanoušci.

Nic zvláštního, i Haaland je jen člověk. Zatímco v prvních devíti kolech Premier League stihl devět gólů, v Lize mistrů měl dlouho pech. Dokud s City nepřiletěl do Bernu.

Ještě v první půli působil docela frustrovaně: vypadalo to, že mu vadí vlezlý déšť i umělka, na kterou není zvyklý. Ovšem pak o sobě dal vědět proměněnou penaltou a přesnou střelou pravačkou pod břevno. Znovu připomínal rakeťáka, jenž v 53 zápasech minulé sezony nastřílel 52 gólů.

„Po těch číslech lidé přejí Erlingovi neúspěch, ale je mi líto: on bude střílet góly celý život,“ rýpl si Pep Guardiola, kouč City.

Sám ví, že Haalandovi chybí mimo jiné akurátní nahrávky zraněného Kevina De Bruyneho a Ilkaye Gündogana, jenž v létě odešel do Barcelony. „Erlingovi teď musí pomoct i jiní hráči, ale nebojím se o něj,“ usmál se Guardiola. „Pořád je správně hladový, má touhu se zlepšovat a konečně si může říct, že je gólově zpátky i v Lize mistrů.“

Mimochodem, Haaland v Champions League nastřílel už 37 branek, což se v jeho věku ještě nikomu nepovedlo. A parta v nebesky modrých dresech si díky třetí výhře ze tří zápasů (třikrát 3:1) přiblížila povinný postup do jarní fáze.

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG