Hlavní obsah

Hapal po vydřeném postupu: Musím být velice kritický. Zraněný Almási? Snad to nebude na dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suverénního lídra jedné ze skupin ČFL si trenér fotbalistů Baníku Ostrava Pavel Hapal vyloženě nepřál. Třetiligové Zápy mu v zápase třetího kola MOL Cupu ukázaly, že jeho respekt byl na místě. Favorit z Ostravy rozhodl o výhře 2:1 a postupu dál až v úplném závěru sedmiminutového nastavení. „Nebylo to podle našich představ,“ shrnul Hapal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal během utkání 3. kola MOL Cupu proti Zápům.

Článek

Spadl vám po postupu vystřeleném v poslední minutě nastavení kámen ze srdce?

Každopádně. Nehráli jsme vůbec dobře, musím být vůči nám velice kritický. Zápas se pro nás vyvíjel dobře, vedli jsme, soupeř dostal červenou kartu, přesto jsme ho nedohráli v klidu. Už v první půli měl soupeř dvě gólové šance, naštěstí nás nepotrestal, podržel nás Markýz (brankář Jakub Markovič), podruhé to zachraňoval snad Frýďa (Michal Frydrych) na lajně. To pro nás byly kritické situace. Přijeli jsme si pro postup, který máme, v poslední minutě nastavení se nám gól podařilo vstřelit, ale určitě to nebylo podle našich představ.

Co se dělo s Baníkem v první půlhodině, kdy měly Zápy tři nebo čtyři velice dobré příležitosti?

Opravdu nevím. Byli jsme úplně mimo roli, domácí hráli jednoduše, dostávali se za nás balony za obranu. Markýz (Markovič) nás podržel. My pak měli také své příležitosti, hlavně ve druhé půli jsme měli vedení potvrdit. Filip Kubala měl dvě stoprocentní šance, závěr mohl být klidnější, kdyby je proměnil. Reagovali jsme i střídáními, která nám pomohla.

Ovlivnily váš výkon změny v sestavě? Základní jedenáctka se od té proti Zlínu výrazně lišila. A může mít toto utkání konsekvence pro ty, co vás nepřesvědčili?

To ne. Podobných pohárových zápasů se odehrála spousta. Jsem zklamaný proto, že jsme odehráli vynikající zápas doma se Zlínem. Měli bychom mít větší sebevědomí, ale to se na hřišti nepotvrdilo. Ale změny hrály roli, v takovéto sestavě jsme hráli naposledy možná v přípravě.

Jak utkání ovlivnila červená karta pro domácího kapitána Jiřího Dubna?

Měli jsme velkou převahu, ale domácí dobře bránili. Tady je prakticky každý faul za půlící čárou standardní situace a po jednom rozehraném rohu nám Zápy daly branku. Věděli jsme, že nás mohou zlobit ze standardních situací, protože mají vysoké a silné hráče.

Ukázalo se, jak jsou pohárové zápasy zrádné? Navíc Zápy suverénně vedou svou skupinu ČFL, ve které všechny zápasy zatím vyhrály a ani jednou neinkasovaly.

Ano. Připravovali jsme se velice zodpovědně. Když se pohár přelosovával, Zápy jsem si opravdu nepřál. Viděl jsem, že v soutěži hrají výborně. Jsme první mužstvo, které jim v soutěžním utkání vstřelilo branku. Soupeř si věří, má i trošku štěstí. Pro ně šlo o velký zápas, chtěli nás potrápit, možná i vyřadit. Myslím, že se jim to zdatně dařilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Ondřej Pechanec vylučuje Jiřího Dubna ze Záp (druhý zleva) během utkání 3. kola MOL Cupu proti Baníku Ostrava.

Přišlo 1150 diváků, atmosféra byla velmi dobrá. Souhlasíte?

Tyhle pohárové zápasy jsou pro týmy, jako jsou Zápy, událost. Naši fanoušci s námi jezdí všude, jsou vynikající, tady jich byla také spousta. Všichni společně vytvořili dobrou atmosféru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Ladislav Almási z Baníku Ostrava během utkání 3. kola MOL Cupu v Zápech.

Už po necelých dvaceti minutách střídal útočník Ladislav Almási. Jak to s ním vypadá?

Zvrtnul si při střele kotník, dál to nešlo. Ale teď nevím, jak vážné zranění to bude. Asi to chvilku trvat bude, ale kotník mu neotekl. Proto věřím, že nepůjde o závažné zranění a jeho absence nebude na dlouho.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.