Hlavní obsah

Jablonec vyvrátil spekulace o vypuštění zápasu. Bylo jich hodně, kluky proto musím pochválit, prohlásil Čížek

Už hráli jen o čest, záchranu měli jistou. Přesto se po výhře 1:0 nad Zlínem Jabloneckým i dost ulevilo. Severočeši triumfem vyvrátili spekulace o tom, že do zápasu se Zlínem nepůjdou naplno a ovlivní tak boj o záchranu v nejvyšší soutěži. „Chtěli jsme všem ukázat, že to není pravda,“ přiznal střelec vítězné branky Matouš Krulich.

Foto: Vít Černý, ČTK

Utkání 5. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o záchranu: FK Jablonec - FC Zlín, 25. května 2024, Jablonec nad Nisou.

Článek

Když před osmi lety potřebovala Příbram v posledním kole na hřišti Jablonce jeden bod k jistotě záchrany, vydolovala ho po zvláštním průběhu utkání po remíze 0:0. „Hanba,“ skandovali pak domácí fanoušci. Tehdy padla místo Příbrami Olomouc.

Před utkáním se Zlínem, jenž potřeboval na severu bezpodmínečně vyhrát, se šířily až na Střelnici zvěsti o podobném scénáři. Jablonecké evidentně namíchly. „Jsem zvědavý, jestli se omluví ten, kdo je šířil,“ prohodil směrem k novinářům asistent jabloneckého kouče Jan Krob po výhře 1:0.

„Musím celý mančaft pochválit, jak k zápasu přistoupil. Byl to pro nás specifický zápas, protože před ním bylo hodně spekulací, že ho vypustíme, že netrénujeme, což nebyla vůbec pravda. Zvládli jsme to hodně důstojně. Rvali jsme se s nimi, bylo hodně soubojů. A udeřili jsme z jedné šance a zvládli jsme to,“ těšilo jabloneckého kouče Tomáše Čížka, který na lavičce zastupoval hlavního kouče Radoslava Látala, jenž pykal za čtyři žluté karty.

„Na hřišti bylo vidět, že jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a chtěli jsme ho zvládnout, nechtěli jsme nic vypustit a chtěli ukázat všem lidem, co to řešili, že to není pravda,“ řekl Matouš Krulich, jehož gól z druhé minuty nastaveného času první půle rozmetal zlínský sen o záchraně. Ševci po osmi letech elitu opouštějí.

Foto: Vít Černý, ČTK

Utkání 5. kola nadstavby první fotbalové ligy, skupina o záchranu: FK Jablonec - FC Zlín, 25. května 2024, Jablonec nad Nisou. Zleva Miroslav Pelta a Karel Březina sledují utkání.

„Je to určitě těžké, nemilé pro každý tým. Vždy to musí jednoho postihnout a teď to padlo na Zlín, kde mám hodně kamarádů. O to je to nepříjemnější, ale takový je ale fotbal. Jednou jsi nahoře, jednou dole,“ přiznal Čížek, jehož Jablonec se definitivně zachránil už ve třetím kole skupiny o záchranu.

„Je to příjemný závěr sezony. Můžeme si to teď užít a nemusíme být naštvaní. Spekulace jsme dali stranou, teď už nikdo spekulovat nemůže, myslím, že to bylo zbytečný,“ uzavřel Krulich. Teď Jablonecké čekají tři týdny volna, přípravu na další sezonu začnou v polovině června.

Související témata:
Tomáš Čížek
  Rumunsko - Ukrajina dnes 15 : 00
20240617T15 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Ukrajina
Rumunsko vs. Ukrajina
Rumunsko
Ukrajina
  Belgie - Slovensko dnes 18 : 00
20240617T18 : 00:00+0200
Belgie vs. Slovensko
Belgie vs. Slovensko
Belgie
Slovensko
  Rakousko - Francie dnes 21 : 00
20240617T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Francie
Rakousko vs. Francie
Rakousko
Francie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.