Hlavní obsah

Japonsko stáhlo z mistrovství Asie fotbalistu obviněného ze sexuálního napadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonskou fotbalovou reprezentaci opustil na asijském šampionátu před čtvrtfinálovým duelem s Íránem záložník Džunja Ito, který je ve vlasti vyšetřován kvůli obvinění ze sexuálního napadení. Vedení svazu se rozhodlo hráče Remeše stáhnout, aby zajistilo mužstvu klid na klíčový zápas. Podle trenéra Hadžima Morijasa aféra přípravu jednoho z favoritů turnaje neovlivní.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Japonský fotbalový záložník Džunja Ito

Článek

Podle japonské agentury Kjódó fotbalistu obvinily dvě ženy, že je v červnu loňského roku v Ósace sexuálně napadl. Třicetiletý Ito prostřednictvím svého právního zástupce obvinění odmítl a sám se naopak obrátil na policii kvůli pomluvě.

„Bylo by nejlepší, kdyby s námi zůstal až do konce turnaje. Ale musíme poslouchat japonskou federaci, takže musel odjet,“ řekl Morijasu novinářům v Kataru. „Nepostavil jsem ale tým, který utrpí, když přijde o jednoho hráče. Věřím, že to tým neovlivní,“ dodal. Ito prý momentálně tak jako tak ale není ve stavu, aby mohl podat maximální výkon.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.