Hlavní obsah

Jarošík: Mysleli jsme na Spartu a dostali facku!

MOSKVA/PRAHA

Možnost objevit se opět na trávníku letenského stadiónu v souboji se Spartou je o notný kus dál, než si záložník Jiří Jarošík před prvním utkáním 2. předkola Ligy mistrů představoval. Jeho CSKA Moskva totiž doma senzačně prohrála s makedonským Vardarem Skopje 1:2. "Kdybychom takhle hráli se Spartou, dostaneme bůra," zlobil se Jarošík po utkání.

Foto: ČTK

Jiří Jarošík v dresu CSKA Moskva (archivní snímek).

Článek

Jarošíkovi, který strávil na hřišti celých devadesát minut, ještě den po utkání nebylo příliš do řeči. Celá Moskva se dnes baví na účet nejbohatšího ruského klubu, kterému ani miliónové nákupy nepomohly porazit papírově slabšího soupeře.

Na internetu fanoušci volají po odvolání trenéra Valerije Gazajeva, každý najednou připomíná, že milióny v pokladně ještě neznamenají úspěšný klub...

Špatná koncovka

Český fotbalista však tvrdí, že se v utkání prokázaly hlavně potíže s koncovkou, jež má celek v poslední době. Zápas domácí začali, jak už je v poslední době zvykem, velkým náporem, jenže góly dával soupeř. "Pokaždé hrajeme do plných, máme spoustu šancí, ale pak prohráváme," připomněl Jarošík nevydařenou sérii utkání, která týmu sebrala sebevědomí, s níž v úvodu opanoval ruskou ligu.

V posledních šesti duelech včetně toho středečního CSKA vyhrálo pouze dvakrát. A dosažené skóre (11:11) naznačuje, že pevná příliš není ani obrana armádního týmu. Po dvou zápasech s Petrohradem (1:4 a 2:2) se navíc rozhodl trenér Gazajev pro změnu v brance. Jednadvacetiletého Venjamina Mandrikina nahradil mladíček Igor Akinfejev, jenž v dubnu oslavil teprve sedmnácté narozeniny. A právě jeho hrubka proti Skopje zápas hodně poznamenala.

I Jarošík přiznává, že změn v sestavě bylo v poslední době poměrně dost. "Chytá jiný gólman, já jsem nehrál dva zápasy před Skopje kvůli zranění, hledalo se ideální složení obrany," vypočítává potíže, které měl Gazajev v poslední době.

Více než samotné změny se však podle Jarošíka ukazuje absence zkušených hráčů. "Jsme mladý celek a v takovýchto zápasech se to pozná. Bušíme do soupeře a pak jediný jeho útok znamená vedení. Už i fanoušci jsou trochu otrávení z toho, že většinou jen dotahujeme náskok soupeře," povzdychl si s pochopením pro diváky, kteří po druhé brance od Vardaru své oblíbence příliš nepodrželi.

Dostali bychom bůra

Podle českého hráče mělo přijít rozhodnutí v první půlhodině, nejpozději do přestávky. "Zvláště při těch několika hlavičkách po standardce jsme měli ke gólu blízko, ale všechno létalo do tyčí, nebo kolem nich," připomněl nešťastný průběh. Po změně stran jeho tým poněkud pozměnil taktiku, ovšem záměr nevyšel. "Po druhé brance jsme byli už hodně dole," přiznal závěrečný útlum.

Ještě počátkem týdne se prý v klubu nikdo nebavil o ničem jiném, než o cestě do Prahy k třetímu předkolu na půdě českého mistra. "Všichni rozebírali sílu Sparty a už se cítili jako jasný postupující. Teď jsme dostali pořádnou facku a musíme to v odvetě napravit," prohlásil bojovně ex-sparťanský záložník, který stále věří, že šance na postup existuje.

"Když se vyvarujeme naivních chyb, může se to povést. Středeční výkon by k tomu ale nestačil. Ostatně kdybychom hráli takhle se Spartou, tak dostaneme bůra," konstatoval Jarošík.

:. Poslední výsledky CSKA
Ruská ligaPetrohrad - CSKA 4:1, CSKA - Petrohrad 2:2, Lokomotiv - CSKA 0:3, Torpedo - CSKA 3:2, CSKA - Elista 2:0.
Liga mistrůCSKA - Vardar Skopje 1:2 (2. předkolo).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava