Hlavní obsah

Juliska ožila, ale pohárové derby patřilo Slavii. Je to motivace, řekl Radův asistent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takhle to na dejvickém kopci dlouho nepulzovalo. Na pražskou pohárovou bitvu mezi Duklou a Slavií přišlo bezmála čtyři a půl tisíce lidí, což byla na Julisce nejpočetnější návštěva za tři a půl roku. Góly padaly až ve druhé půli a dál šli slávisté, kteří si v generálce na nedělní derby se Spartou dokráčeli pro výhru 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ewerton se postaral o úvodní branku zápasu, Slavia nakonec na Dukle vyhrála 4:0.

Článek

Druholigová Dukla si před svátečním zápasem dala odvážný cíl - vyprodat Julisku. To se sice nepovedlo, ale i tak měla pohárová partie hodně žhavou kulisu. Přišlo skoro devětkrát víc lidí než na poslední duel Dukly s Táborskem.

„Krásná návštěva a skvělá atmosféra, pro hráče to byla obrovská motivace. Všichni v klubu se na tenhle zápas těšili a teď musíme udělat všechno pro to, abychom mohli se Slavií hrát dvakrát ročně," řekl Jiří Vágner, asistent trenéra Dukly Petra Rady, jenž kvůli trestu za urážky rozhodčího nesměl na střídačku. „Jen výsledek je pro nás krutý, zasloužili jsme si aspoň jeden gól. Ve finální fázi nás srážela nekvalita: jdeme třeba tři na jednoho - a nevyřešíme to," mrzelo Vágnera.

Aktivní Dukla těžila z nevšední domácí kulisy hlavně v první půli, kdy měla ke gólu blíž než favorit. Na Julisce se slavilo chvíli před pauzou, ale gólová hlavička Pavla Moulise neplatila kvůli ofsajdu.

„Nemusíme se za nic stydět," řekl Moulis do televizní kamery. „Rozhodla efektivita, Slavia nás vyškolila. Přitom jsme měli dost šancí na to, abychom dali gól."

„V prvním poločase jsme se špatně rozhodovali, byli jsme pomalí a někteří hráči podali slabší výkon. Naštěstí nás několikrát podržel brankář Kolář," poznamenal slávistický asistent Jaroslav Köstl.

Jeho tým se na Julisce mohl opřít skoro o domácí prostředí, na tribuně byl les fanoušků v červenobílých dresech. První gól si vychutnali v 64. minutě, když se z hranice šestnáctky trefil Ewerton, a deset minut po něm se za kiks z prvního poločasu vykoupil povedeným volejem Masopust.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr v zápase proti Dukle

„V první půli jsme nehráli moc dobře, ani já jsem v obraně dvakrát nepomohl. Pomohl nám Standa Tecl, který to po přestávce rozběhal, a pak první gól," vyprávěl Masopust. „Chtěli jsme přes Duklu postoupit, protože víme, o co se v poháru hraje. Vede z něj dobrá cesta do Evropy."

Dukla stihla jen břevno na konci chladného večera a pak ještě přišly zásahy žolíků Petera Olayinky a Stanislava Tecla. „Základ byl, že jsme po slabší první půli udrželi nulu. Pak nám pomohly změny v sestavě i fanoušci," chválil Köstl. „Na Julisce se v minulosti hrávaly velké zápasy a i tenhle měl glanc. Moc bych chtěl poděkovat fandům Slavie i Dukly, tribuna byla slušně zaplněná."

Ještě víc zaplněný bude v neděli Eden, velké derby slavných pražských „S" se blíží.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň