Hlavní obsah

Juliska vyhlíží svůj zápas roku, lístky na Slavii mizí. Rada se znovu schová

Na sobotní zápas druholigové Dukly proti Táborsku přišlo 556 lidí. Ve středu večer se na Julisce čeká výrazně početnější návštěva, bude se hrát třetí kolo MOL Cupu se Slavií. Dukla chce po letech vyprodat stadion, láká na bitvu velkých trenérských jmen Petra Rady s Jindřichem Trpišovským. Třicet hodin před výkopem bylo prodaných zhruba 1500 lístků.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Takhle by to ve středu na Julisce vypadat nemělo, na pohár se Slavií se očekává početná návštěva.

Článek

Takhle velký zápas se na Julisce nehrál přes tři roky. V dubnu 2019 Dukla mířila z první ligy do druhé a hrála pražské derby se Slavií, která šla za titulem. Přišlo 7765 diváků, jediná tribuna byla zaplněná z 95 procent.

Červenobílí vyhráli 5:1 a pikantní je, že debakl Dukly zmírnil gól Davida Douděry, jenž se ve středu vrátí do arény na dejvickém kopci už jako slávista. Fanoušci vršovického týmu si vychutnali pohodovou výhru i speciální catering, který inspiroval slávistické vedení v čele s šéfem Jaroslavem Tvrdíkem.

Extra menu chystá Dukla i tentokrát, kromě toho vábí fanoušky třeba na autogramiádu legend včetně olympijského vítěze Ladislava Vízka. „Stadion chystáme už od minulého týdne. Uklízíme, připravujeme vchody či skyboxy," přibližuje David Šrámek, výkonný ředitel Dukly. „Dlouho jsme tady takový zápas neměli, takže oprašuju stará schémata včetně záboru ulic či kyvadlové MHD pro fanoušky."

Týká se to i prodeje vstupenek. Dukla stejně jako v posledním zmíněném zápase se Slavií vsadila na předprodej, počet prodaných lístků se blíží číslu z jara 2019. „Tenkrát se nám předprodej vyplatil, v prvních minutách zápasu stálo před pokladnami jen pár lidí," vzpomíná Šrámek. „Letos bychom to chtěli zopakovat. Nikdo v Dukle nechce naštvané fanoušky, kteří by ještě ve dvacáté minutě nebyli na tribuně."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slavia v posledním ligovém zápase doma porazila Mladou Boleslav 2:1.

Dejvický klub v létě pobavil originálním videem s novým koučem Petrem Radou ve vojenské uniformě nadporučíka a na klubovou ikonu sází i tentokrát. Kampaň Rada vs. Trpišovský se dostala i do rádií, odkazuje na souboj trenérského veterána s progresivním mládím.

Jenže kouče Dukly disciplinárka minulý týden potrestala za urážky rozhodčího, Rada ještě dvakrát nesmí na střídačku. „Proti Slavii to bude jako o víkendu s Táborskem, zápas budu sledovat z domečku na kuří noze nad východem z kabin," vzkázal.

Mimochodem, původně se mělo hrát už od tří odpoledne, což se Dukle povedlo změnit. „Šestá je pro fanoušky v Praze mnohem přívětivější čas," vysvětluje Šrámek.

Jen náklady na bezpečnostní službu budou třikrát až čtyřikrát vyšší než na druholigové duely, ovšem tahle investice by se Dukle měla minimálně vrátit. Stejně jako stotisícová položka za večer s umělým osvětlením. „Dali jsme s marketingovým týmem hlavu na špalek, ale snad to vyjde," doufá Šrámek.

Dukla se po slabším začátku sezony nadechla a ve druhé lize je osmá, jen čtyři body od barážového pásma. Je tu však ještě hrozba trestu od etické komise: klub a jeho bývalého šéfa Michala Šrámka, otce Davida Šrámka, podezřívá z pokusu o ovlivnění tří zápasů v sestupové sezoně 2018/2019. „Nerad bych se k tomu víc vyjadřoval, abych neohrozil vyšetřování, ale doufám v dobrý konec a očištění jména Dukly," poví Šrámek junior den před sváteční partií se Slavií.

„Favoritem je Slavia, ovšem my jsme doma a v tomhle zápase nemáme co ztratit," poznamená Šrámek. „Věřím, že slávisty potrápíme."

Reklama