Hlavní obsah

Jurásek: Zatím můj nejdůležitější gól. Chceme West Ham nebo Liverpool

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odmítl prodloužení a v utrápeném zápase stvrdil postup fotbalové Slavie do základní skupiny Evropské ligy. Záložník sešívaných Matěj Jurásek si v 83. minutě odvety proti Zorji Luhansk našel centr od Lukáše Masopusta a hlavou snížil na postupový výsledek 1:2. „Nejdůležitější gól v mém životě,“ přiznal Jurásek v útrobách stadionu v polském Lublinu, kde má ukrajinský celek pohárový azyl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Jurásek ze Slavie Praha a Dmytro Myšňov z Luhansku .

Článek

Lublin (od našeho zpravodaje) - Domácí vítězství 2:0 Slavia v odvetě během první půle ztratila. Postupový gól dala až v poslední desetiminutovce. „První poločas se nám vůbec nepovedl,“ věděl záložník Matěj Jurásek, jenž nastoupil do druhé půle.

Čím to?

Brzy jsme dostali gól a před pauzou ještě druhý. Do druhé půle musely přijít nějaké změny. Ztráceli jsme strašně balonů, ale nevzdávali jsme se a hráli až do konce. Nakonec se to povedlo.

S jakými pokyny jste nastupoval do zápasu?

Měl jsem oživit hru. Doudise (Davida Douděru) tahala noha, snažil jsem se to vzít za něj. Věděl jsem, jaké měl pokyny. Chtěl jsem týmu pomoct, neztrácet balon, podržet ho. Od začátku druhé půle jsme na ně tlačili, sypali jsme míče do vápna, drželi jsme balon. Bylo to lepší než v prvním poločase, ale soupeř nás ke konci taky tlačil. Musím uznat, že hrál dobře.

Věděl jste hned, kam si na centr Lukáše Masopusta před gólovou hlavičkou máte naběhnout, nebo jste se choval spíš intuitivně?

Trenér mi pořád říká, ať chodím před hráče. Tak jsem tam naslepo šel a spadlo mi to na hlavu. Trefil jsem to dobře a byl z toho gól.

Byl nejdůležitější v kariéře?

Stoprocentně to byl nejdůležitější gól v mém životě. Doufám, že jich bude víc. Teď už ale myslím na to, že v neděli musíme zvládnout v lize domácí utkání s Karvinou.

A na páteční los základní skupiny Evropské ligy také myslíte? Máte vysněného soupeře?

S klukama v kabině jsme se bavili, že by bylo fajn chytit West Ham nebo Liverpool. Bylo by skvělé potkat se s Tomášem Součkem a Vláďou Coufalem, kteří za West Ham hrají. O poločase jsem moc v kabině nebyl, ale když jsem tam přišel, trenér tohle říkal. Že musíme bojovat o to, abychom si mohli proti těmto týmům zahrát.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.