Hlavní obsah

Jurečka: Zvláštní zápas. Fotbal se moc nehrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zachoval klidnou mysl a poslal fotbalovou Slavii z penalty do vedení. Radost po derby ale útočník sešívaných Václav Jurečka mít nemohl, Sparta v Edenu v jedenácté minutě nastavení také z penalty vyrovnala na konečných 1:1. „Zvláštní zápas,“ glosoval Jurečka utkání, které nabídlo víc ošklivých scén než fotbalu.

Hodně zvláštní zápas, hodnotí Václav Jurečka. Bod je pro nás ztrátou, škoda, že jsme neudrželi koncentraciVideo: Sport.cz

 
Článek

Nebylo emocí až příliš?

Máte pravdu, emocí bylo hodně. Patří to k derby. Diváci asi očekávali, že fotbalu bude víc. Ale fotbal se moc se nehrál, bylo to spíš o soubojích, bylo hodně faulů. Myslím, že rozhodčí nenastavil metr, který by odpovídal derby. Hra byla hodně přerušovaná, nedostali jsme se do tempa. Pro mě osobně to byl hodně zvláštní zápas.

Bod je málo, že?

Je to pro nás ztráta. Je škoda, že jsme neudrželi trošku víc koncentrace. Trochu to koresponduje s minulou sezonou, kdy jsme taky dvakrát udělali chybu v závěru. Škoda, mohli jsme Spartě odskočit.

Jak jste prožíval pro vás hořký závěr, kdy byl odvolán gól na 2:0 a nařízená proti vám penalta za ruku Igoha Ogbua?

Situaci jsem viděl dobře, ruka nastřelená byla. Po gólu jsem věděl, že to VAR bude přezkoumávat. Penalta byla asi jasná, ale nevyčítal bych to Igymu, který odehrál skvělý zápas. Můžeme se o něj opřít v každém utkání. Je každopádně škoda, že jsme zase na konci udělali chybu. Dá se říct, že jsme se z minulé sezony ještě nepoučili.

Potyčky po derby Slavia - Sparta v pražském Edenu Video: Sport.cz

Nebylo to důstojné derby, o fotbale to nebylo skoro vůbec, říká Filip PanákVideo: Sport.cz

Vy jste se potřetí v sezoně trefil z penalty. Stává se z vás specialista na pokutové kopy?

Neřekl bych, že jsem specialista. Jednu jsem taky nedal, ale jsem rád, že jsem teď tři proměnil. Je škoda, že nám můj gól nepomohl k většímu bodovému zisku. Ale na penalty si věřím a myslím, že i tým mně.

Byly nějaké dohady, kdo bude penaltu kopat?

Trošku jsem tuhle otázku tušil. Máme určené tři kopající, vzal jsem si ji já. Na Tijiho (Tijaniho) penalta byla, říkal jsem, že faulovaný hráč by ji neměl zahrávat. Napsaný před zápasem byl ještě Ivan Schranz, ale vzal jsem si ji já.

Reklama