Hlavní obsah

Kalabiška opět zařídil Slovácku body. Trefil jsem to chráničem, přiznal. Chtěl i penaltu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za týden se toho může změnit spoustu, u fotbalistů Slovácka se tak ale nestalo. Stejně jako doma proti Mladé Boleslavi (2:2) se totiž v utkání na hřišti Pardubic trefil Jan Kalabiška, tentokráte ale byla jeho branka vítěznou, neboť nikdo jiný se i přes četné šance na obou stranách prosadit nedokázal. „Možná jsem to trefil chráničem, nějak o tyčku. Proměnil jsem se štěstím,“ přiznal 36letý levonohý univerzál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kalabiška ze Slovácka a Jakub Matoušek z Pardubic během utkání

Článek

Kalabiška ve 21. minutě zavřel zadní tyč po adresném centru nestárnoucího Milana Petržely přesně tak, jak předepisují fotbalové učebnice. „Ještě jsem předtím volal na Holziho (Daniela Holzera, pozn. red.), ať mi to stáhne na předek. Odtáhl to hezky, takže jsem měl dost prostoru,“ vzpomínal na gól, který sice vypadal poměrně jednoduše, ale předcházel mu sprintový náběh prakticky přes celé hřiště.

Jeho branka proti Východočechům byla každopádně o poznání tradičnější než ta v Boleslavi. Jistě si vzpomenete na sestřihy z předešlého ligového kola, v nichž za bukem schovaný Kalabiška v závěru utkání obral o míč nic netušícího brankáře Matouše Trmala a následně srovnal zakončením do odkryté branky. „Tam šlo o štěstí, že si to Mates položil a neslyšel, že na něj křičeli fanoušci i celá střídačka. Dnes to bylo spíše takové, že mě tam nechali samotného,“ srovnával zkušený fotbalista poslední dvě ligové trefy.

Kalabiška nastoupil na levém okraji tentokráte čtyřčlenné defenzivy a v Pardubicích ho bylo plné hřiště. V samém úvodu utkání se dokonce pokoušel vykoledovat pokutový kop poté, co na něj rukama sáhl domácí obránce Michal Surzyn. Sudí Ladislav Szikszay ale souboj jako penaltový neposoudil, s čímž bek Slovácka nesouhlasí. „Cítil jsem kontakt, myslím, že mě ze začátku (Surzyn) trochu chytil. Na hřišti jsem to viděl jako penaltu,“ vyprávěl bezprostředně po utkání.

I ve druhém poločase se neúnavný Kalabiška procpal do nadějné pozice, z vnitřku pokutového území ale nedokázal propálit pardubickou defenzivní hradbu. „Dal jsem si to trošku moc pod sebe a koukal spíše na balon, gólmana jsem neviděl. Na poslední chvíli jsem chtěl vypálit na přední tyč, jenže se mi nepodařilo míč zvednout, jinak by to možná byl gól,“ domnívá se.

„Mohl jsem nás uklidnit, nakonec jsme to ale dohráli do vítězného konce, takže jsme spokojení,“ usmíval se Kalabiška, jenž se společně se svými kumpány bude připravovat na příští víkend, kdy Slovácko po pohárovém utkání s divizní Hlubinou čeká derby se Zlínem. „Slyšel jsem, že fanouškům stačí, když vyhrajeme proti Zlínu. Pak už prý celou sezonu nemusíme,“ pravil s nadsázkou jediný střelec utkání s Pardubicemi. „Bude to vyhecované. Tyhle zápasy nemají favorita, bude se hrát o hodně. Očekávám bojovné utkání,“ vyhlíží souboj se Ševci, kteří v sobotu proti Teplicím (2:1) zapsali první výhru v probíhajícím ročníku Fortuna ligy.

Reklama