Hlavní obsah

Klíma svlékl fanoušky Baníku. Snad to takhle půjde dál, doufal po gólu a asistenci v Teplicích

Útočník číslo jedna Ladislav Almási marodí, tak fotbalový Baník vytáhl jinou zbraň. Jiří Klíma se trefil v obou jarních zápasech a se svými parťáky se zase o něco vzdálil ligovému podpalubí. „Krásné vítězství. Na první venkovní výhru v sezoně jsme si museli počkat, ale stálo to za to,“ usmál se po triumfu 5:0 v Teplicích. Klímova bilance v utkání: gól a asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Klíma pomohl Baníku k výhře 5:0 v Teplicích gólem a asistencí.

Článek

„Jsem za to hodně rád, každý útočník chce důvěru splatit góly," vyprávěl Klíma, když bylo v Teplicích po všem.

Baník k nejvýraznější výhře v sezoně došel zajímavým způsobem: první půle byla bezgólová, ofenzivní ohňostroj přišel až po pauze. „Druhý poločas byl snový. O pauze jsme si v kabině řekli, že to může být o jednom gólu. A že ho nesmíme dostat my, protože by se to těžko otáčelo. Dali jsme první gól, přidali druhý a dohráli jsme to," vyprávěl Klíma. „5:0 za poločas? Upřímně, tohle jsem asi ještě nezažil," usmál se.

„Když o tom přemýšlím, možná jsem pět gólů v jednom poločase inkasoval před lety v Žilině," vzpomínal trenér Pavel Hapal. „Výsledek je nádherný, ale nerodil se jednoduše. Každopádně doufám, že se to odrazí i na psychice hráčů."

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Pavel Dosadil | Baník takovou vzpruhu potřeboval. Podzimem se protrápil, po prvních šestnácti kolech byl až desátý. Soužil se i Klíma, měl trable s achilovkou a v první části sezony stihl jen tři ligové góly. Na jaře už má dvě čárky: skóroval minule ve Zlíně (1:1) i v Teplicích, kde ještě přidal krásnou asistenci. Mimochodem, za stavu 2:0 se nejotužilejší fanoušci Baníku svlékli do půl těla, přestože bylo jen lehce nad nulou.

„Cítím důvěru trenéra i celého týmu. Kluci mi věří a snaží se mě hledat ve vápně," vykládal Klíma, jenž vyrovnal nejlepšího týmového střelce Ladislava Almásiho. Oba jsou teď na pěti ligových trefách. „I kdyby Laco byl zdravý, musel bych makat stejně, abych týmu mohl pomoct z lavičky nebo od začátku. Snažím se jet na sto procent a odměnilo mě to dvěma góly. Doufám, že to takhle bude pokračovat," poznamenal Klíma.

Se svými kumpány ztrácí na elitní šestku stejně jako po podzimu dva body. „Tabulka je extrémně vyrovnaná. Nechtěli jsme v Teplicích prohrát, stáhlo by nás to dolů," líčil Klíma. „To výhra nás posunula, kam chceme, a věřím, že jsme na dobré cestě, abychom se dostali do top šestky. Každopádně musíme vítězství z Teplic potvrdit doma proti Jablonci, jinak by ty body byly bezcenné."

Reklama