Hlavní obsah

Facka jako blázen. Nemůžeme hrát jako Barcelona, kroutil hlavou teplický Hyčka po debaklu s Baníkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zápasy, dvě porážky bez vstřeleného gólu a děsivé skóre 0:7. Fotbalové Teplice začaly ligové jaro bídně a na barážové pásmo mají k dobru už jen dva body. „Dostali jsme facku jako blázen. Kdybych k tomu chtěl něco říct, musel bych být hrozně sprostý,“ ucedil obránce Alois Hyčka po domácím výprasku 0:5 od Baníku, který si vychutnal první venkovní výhru v sezoně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Typický obrázek sobotního odpoledne v Teplicích: domácí jsou zklamaní, hráči Baníku slaví. "Skláři" prohráli 0:5.

Článek

Po první půli na světelné tabuli zářilo skóre 0:0, jenže pak Teplice zažily poločas hrůzy a schytaly pět gólů. „Dokonili jsme to," trefně poznamenal Hyčka. „Neumíme prohrát se zdviženou hlavou, jsme jako zmlácení psi. Baník ukázal svoji kvalitu i efektivitu a potrestal nás úplně ze všeho, naše nezodpovědnost je katastrofální."

Hyčka a spol. zažili nepříjemné déjà vu. I v jarním prologu na Bohemians po prvním poločase drželi bezgólovou remízu, ovšem po pauze se sesypali a padli 0:2. „Ze čtyř jarních poločasů máme dva docela normální a dva propadáky. Nenacházím k tomu slova," říkal Hyčka zklamaně. „Když budeme hrát jako Barcelona a nebudeme zodpovědně bránit, nikam to nepovede."

Hořký zápas má za sebou teplický brankář Tomáš Grigar, jenž ve středu oslavil čtyřicátiny. Ke kulatinám od Baníku dostal pět gólů. „Grigi s tím ani nemohl nic dělat, bylo to od nás slabé. Rozhodl druhý gól, pak už jsme nebyli kompaktní. Ztráceli jsme míče a soupeř toho využil. Jsem rád, že to Baník nevypustil ani za stavu 3:0. Chválím ho, že se nezatáhl a dál byl hladový po gólech," poklonil se soupeři teplický trenér Jiří Jarošík. „Největší rozdíl byl v chování ve vápně: když už jsme měli nějaké příležitosti, ani jsme nezakončili."

Teplice dojely i na velkou marodku, kouč Jarošík nemohl poslat na plac ani potrestaného útočníka Abdallaha Gninga. „Chybějí nám čtyři hráči základní sestavy, což je na Teplice strašně moc," vykládal Jarošík. „Místo Gninga dostal nahoře šanci mladý Vachoušek, který se na hrotu pral statečně, na druhou stranu si ještě neumí tak dobře najít správné místo. Kdyby mohl hrát Gning, třeba by to dopadlo jinak, ale to jsou jen kdyby."

Zatímco před rokem Teplice zkraje jara dvakrát vyhrály, letos mají po dvou porážkách problém. „Je možná lepší prohrát teď než na konci, kdy se to bude lámat. Zatím máme bodový polštář, který se ale může rychle ztenčit. Musíme zabrat už příště ve Zlíně, což pro nás v naší situaci bude klíčový zápas," zdůraznil Jarošík.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Lischka z Ostravy jásá poté, co vstřelil gól v Teplicích.

Mimochodem, Teplice schytaly druhou nejvyšší porážku v sezoně. Hůř bylo už jen na konci srpna, kdy Skláři prohráli 0:6 na Slavii. „Je to katastrofální. Jestli nás to posadí na zadek, budeme v háji. Ale pořád ještě není konec sezony, abychom házeli flintu do žita. Musíme se s tím poprat jako před rokem, nic jiného nám nezbývá," zavelel obránce Hyčka. „Parta je tu skvělá, takže se semkneme a budeme makat dál. Podle mě to dokážeme."

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články