Hlavní obsah

Kolář není tak pružný, tak mu to obalím na zadní. Kušej parádní ranou obstaral Boleslavi bod v souboji se Slavií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak dlouho si vyčítal neproměněné stoprocentní tutovky, až se trefil naprosto výstavně. Mladoboleslavský forvard Vasil Kušej ukázkovým obstřelem levačkou zpoza vápna otevřel skóre domácího utkání se Slavií, z něhož nakonec jeho mančaft vydřel bod za remízu 1:1. Rána 22letého útočníka z 18. minuty vymetla pavučinky naprosto dokonale a Kušej tak do puntíku splnil svůj předzápasový plán. „Říkal jsem si před utkáním, že Kolář není tak pružný, tak mu to zkusím obalit na zadní. No a byl z toho takovýto gól,“ culil se rychlonohý šikula.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vasil Kušej (vlevo) z Mladé Boleslavi v souboji s Tarasem Kačarabou ze Slavie.

Článek

Ale pozor, o jeho zdaleka nejhezčí gól slabší nohou v kariéře se nejednalo. Minimálně fanoušci prostějovské kopané by si mohli vzpomenout na podzimní druholigové utkání v Líšni, kdy se Kušej trefil skoro identicky a svůj tým dovedl k výhře 3:2. „Na podzim jsem dal levou Líšni podobný gól. Proti Slavii se to ale samozřejmě cení mnohem více. Budu na to dlouho vzpomínat," spokojeně vyprávěl mladý útočník.

Na to, že Kušej ještě na podzim nastupoval ve druhé nejvyšší soutěži, vzal Fortuna ligu útokem opravdu zostra. Jeho jméno je často skloňováno experty a pravidelně bývá označován za jarní kometu ligy, ač jeho produktivita není zdaleka taková, jakou by při množství svých gólových příležitostí zasloužil. „Bylo mi řečeno, že je v lize vše rychlejší. Pokaždé, když se do šance dostanu, se to snažím vyřešit rychle a jsem pak zbrklý. Bude to lepší postupně, jak budu nabírat zkušenosti," věří Kušej.

Hlavní trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych se před časem nechal slyšet, že až začne Kušej své šance využívat, tak brzy zmizí do ambicióznějšího celku. Bývalý hráč Prostějova či Ústí ale hlavou v oblacích nelétá, ačkoliv chvála se na něj valí ze všech stran. „Je to hezké poslouchat a číst, co se o mně píše. Ale jsem nohama na zemi, chci tu dohrát sezonu a nepřemýšlet nad jinými věcmi. Když naopak zahraju špatně, lidé to proti mně budou otáčet," uvědomuje si.

Faktem ale zůstává, že i díky Kušejově aktivitě v útočné třetině výkonnost Boleslavi plíživě stoupá. „Párkrát jsme klopýtli, ale ukázali jsme, že jsme silný tým. Tam, kde se v tabulce nacházíme, není naše místo. Náskok soupeřů není tak velký a my se krůček po krůčku zvedáme," věří v posun tabulkou Kušej.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.