Hlavní obsah

Konec nadějí na výjimku. Spartu proti Partizanu podpoří jen tisícovka fanoušků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plané naděje se nenaplnily. Večerní utkání fotbalistů pražské Sparty ve vyřazovací fázi Konferenční ligy proti Partizanu Bělehrad se uskuteční před maximálně tisíci diváky. Letenský klub žádal o výjimku, aby mohl naplnit kapacitu stadionu na polovinu, ale marně. Sparta na twitteru uvedla, že výjimku definitivně neobdržela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy s Bröndby.

Článek

Až do poslední chvíle byli připravení dát do prodeje další tisícovky vstupenek.

„Neúčast diváků v hledišti nás samozřejmě mrzí. Doufám, že už dneska v parlamentu dostane někdo rozum a zkrátí rozpravu, aby mohla zasednout vláda," řekl trenér Pavel Vrba ve středu odpoledne.

„Ano, čekáme na případné přerušení rozpravy, aby mohla zasednout vláda a případné udělení výjimky projednat," potvrdil ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Rivala se zastal i šéf konkurenční Slavie. "Bylo by absolutně nepochopitelné, kdyby Sparta výjimku nedostala. Potřebujeme v pohárových zápasech podporu srovnatelnou s našimi soupeři. Hrajeme o důležité body do koeficientu UEFA, který ovlivní náš profesionální fotbal v příštích letech. Držíme palce, ať zvítězí rozum!" napsal Jaroslav Tvrdík na twitteru.

Všechno marné. "Kladné vyřízení naší žádosti o výjimku ohledně fanoušků na večerním zápase jsme neobdrželi. Těšíme se na podporu těch z vás, kteří dnes dorazí. Věříme, že i s tisícem fanoušků bude na Letné atmosféra, která nám pomůže k dobrému výsledku," uvedla Sparta na sociální síti ve čtvrtek dopoledne.

Od konce tohoto týdne bude v České republice možné na sportovních akcích zaplnit 50 procent kapacity stadionu. Vedení Sparty v minulých dnech žádalo, aby se pravidlo vztahovalo už na dnešní zápas, ale s žádostí neuspělo.

Letenští se do vyřazovací fáze Konferenční ligy probojovali díky třetímu místu ve skupině Evropské ligy. S Partizanem budou bojovat o účast v osmifinále. Úvodní duel začne v Praze v 21:00, o týden později je na programu odveta v Srbsku.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články