Hlavní obsah

Obstrukce ve sněmovně blokují i Spartu, doufá, že aspoň Krejčí bude fit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno souvisí se vším. Okřídlené rčení hořce pociťuje také fotbalová Sparta před pohárovým zápasem s Partizanem Bělehrad. Marně čeká na výjimku, aby mohla na čtvrteční utkání Konferenční ligy alespoň na poslední chvíli prodat víc než jen tisíc vstupenek. Letenští potřebují, aby zasedla vláda. Vláda ovšem zasednout nemůže, dokud bude trvat nekonečné jednání sněmovny. Ve středu odpoledne bylo obnoveno, program však zatím nebyl schválen hlavně kvůli obstrukcím poslanců opozičního hnutí SPD.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí mladší ze Sparty Praha během utkání se Sigmou Olomouc.

Článek

Již od víkendu bude v České republice možné na sportovních akcích zaplnit 50 procent kapacity stadionu na místo dosavadního maximálního počtu 1000 diváků.

Zápas se ovšem hraje ve čtvrtek a rozdíl pár hodin je pro letenský klub zatím stále fatální.

Vedení Sparty žádalo, aby se rozvolňující pravidlo vztahovalo již na utkání s Partizanem. Klub v pondělí informoval, že navzdory enormní snaze neobdržel finální rozhodnutí od příslušných autorit, a proto uvolnil do prodeje jen 500 lístků pro permanentkáře. Zbylá polovina připadne partnerům, bývalým hráčům Sparty či rodinným příslušníkům hráčů A-týmu.

„Neúčast diváků v hledišti nás samozřejmě mrzí. Doufám, že už dneska v parlamentu dostane někdo rozum a zkrátí rozpravu, aby mohla zasednout vláda," kroutí trenér Pavel Vrba hlavou.

„Ano, čekáme na přerušení rozpravy, aby mohla zasednout vláda a případné udělení výjimky projednat," potvrzuje ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během nedělního utkání s Viktorií Plzeň.

Během středečního odpoledne tak platí stav, který klub popsal již v pondělí. Kvůli opatřením proti koronaviru smí na zápas pouze 1000 diváků, výjimka z kapacity Spartě stále udělena nebyla.

„Aktuálně doteď nemáme vyrozumění, čekáme na zasedání vlády. Jsme připraveni uvolnit do prodeje další vstupenky, ale je nereálné, abychom ještě stihli naplnit polovinu kapacity. V případě kladné odpovědi však uvolníme další tisícovky vstupenek," konstatoval Kasík po čtvrté hodině odpoledne.

Čeká se také na oporu

Mužstvo si v podvečer zatrénuje na Strahově a kouč doufá, že ve čtvrtek nastoupí také Ladislav Krejčí mladší. Klíčový záložník citelně chyběl v ligovém šlágru s Plzní (2:2).

„Láďu jsme v neděli šetřili. Pořád věříme, že bude ve čtvrtek v pořádku. Pro nás je strašně důležitý hráč, hlavně v zápasech, kdy se hraje o hodně a tito hráči rozhodují. Vždyť na Slavii nám právě on pomohl naklonit derby na naši stranu. Zdá se, že by mohl hrát, ale není to stoprocentní," zůstává Vrba v nejistotě.

Jisté každopádně je, že na pravé straně obrany nenastoupí potrestaný Wiesner. „Varianty vám neřeknu. Wiesner má stop, na tréninku se rozhodne, kdo nastoupí, hráči se to dozvědí zítra na přípravě," avizuje Vrba.

Reklama

Související témata: