Hlavní obsah

Krvavý útok před Ligou mistrů. Gang zaútočil na fanoušky mačetami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tuhle noc anglický fanoušek jen tak nezapomene. V italském Miláně ho přepadla skupina asi osmi maskovaných útočníků s mačetami a příznivec Newcastlu skončil se zraněními v místní nemocnici. K incidentu došlo před úterním zápasem Ligy mistrů mezi domácím AC Milán a ostrovním celkem.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fanoušci Newcastlu v ulicích Milána.

Článek

Příznivec Eddie McKay se v ulicích Milána připravoval na úterní duel na ikonickém San Siru společně se svým synem a kamarádem. Na tribuny se ale nakonec nepodíval, protože byl napaden pravděpodobně členy tvrdého jádra fanoušků z obávané Curva Sud.

Jak píše ostrovní server Dailymail, útočníci fanouškům Newcastlu mačetami rozřezali dresy. Osmapadesátiletý McKay za odpor zaplatil bodnými ranami v oblasti zad a ruky, na místě musel být ošetřen záchranou službou a následně převezen do nemocnice.

S drobnými zraněními skončili i ostatní angličtí fandové. Syn pobodaného muže dostal obuškem po hlavě. „Můj strýc byl třikrát bodnut a skončil dost špatně. Mohlo to být ale mnohem horší,“ řekl Dailymailu synovec pobodaného fandy.

„Je v nemocnici a jeho dcera jede do Milána, aby ho dostala domů. Naštěstí je v pořádku. Ještě chtěl jít večer na zápas, ale to nebude možné,“ dodal.

V ulicích Milána bylo v průběhu úterý na čtyři tisícovky fanoušků ostrovního celku. Italská policie po útočnících pátrá.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fanoušci AC Milán během klání skupiny Ligy mistrů.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články