Hlavní obsah

Ancelotti nesmí na lavičku Realu. Důvod je překvapivý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární kouč a jeden z nejúspěšnějších trenérů fotbalové historie Carlo Ancelotti nesmí při zápase Ligy mistrů na lavičku Realu Madrid. Italskému stratégovi vypršela koncem roku trenérská licence. UEFA už trojnásobného vítěze Ligy mistrů kontaktovala. Aby získal licenci zpět, bude muset složit zkoušku.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Zkušený trenér Carlo Ancelotti uděluje pokyny svým svěřencům z Realu Madrid. Archivní foto

Článek

Ancelottiho kariéra je ověnčena tituly. Kudy chodil, tam vítězil, nejdříve jako hráč a poté jako kouč. Je šampionem Serie A s AC Milán. Premier League vyhrál s Chelsea, bundesligu s Bayernem, francouzskou ligu s PSG. Ve výčtu trofejí by se dalo pokračovat.

Zpráva o tom, že by měl Ancelotti skládat trenérskou zkoušku zní až bizarně. UEFA je ale toho názoru, že bez procedury nemůže Ital oficiálně pokračovat.

Španělská fotbalová federace názor UEFA nesdílí a Ancelottimu udělila výjimku. Její zástupci měli navíc do Nyonu poslat dopis, ve kterém se ohrazují proti tomu, aby se někdo tak zkušený jako Ancelotti musel podrobovat procesu obnovení licence.

Bylo by vskutku absurdní, kdyby trojnásobný šampion milionářské soutěže testem neprošel. Vzhledem k bombastické kariéře by to ale dost možná byla ostuda spíše pro UEFA než pro fotbalovou legendu.

Dvaašedesátiletému Italovi každopádně nezbývá moc času. Už 15. února hraje Real úvodní zápas vyřazovací fáze Ligy mistrů na půdě PSG a podle pravidel UEFA Ancelotti do té doby musí licenci získat zpět.

Související témata: