Hlavní obsah

Valencie - Atlético 0:1Atlético si drží náskok, Barceloně pomohly vlastní góly. Přiletěl banán, Alves ho snědl!

Madrid

Fotbalisté Atlética Madrid porazili ve španělské lize Valencii na jejím hřišti 1:0 a v neúplné tabulce mají na druhou Barcelonu náskok čtyř bodů. Katalánský velkoklub dokázal třemi brankami otočit zápas s Villarrealem a vyhrát 3:2.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Raúl Garcia (vlevo), autor jediného gólu Atlétika v zápase s Valencií. Vpravo Ricardo Costa.

Článek

Atléticu se povedlo ve Valencii zvítězit po deseti neúspěšných pokusech. Na devátou ligovou výhru v řadě dosáhlo přesto, že zápas dohrávalo bez vyloučeného obránce Juanfrana.

O jedinou branku se postaral dvě minuty před přestávkou hlavou Raúl García, který předskočil domácího gólmana Vicente Guaitu. Garcíův start byl přitom nejistý, sedmadvacetiletý záložník měl totiž od prvního utkání semifinále Ligy mistrů proti Chelsea problémy se stehenním svalem.

Po šesti zápasech vyšel střelecky naprázdno druhý nejlepší střelec španělské ligy Diego Costa.

Utkání Barcelony na hřišti Villarrealu začalo minutou ticha za bývalého trenéra Katalánců Tita Vilanovu, který v pátek podlehl rakovině. Hosté museli proti sedmému týmu tabulky dohánět dvougólové manko po trefách Caniho a Manuela Triguerose. Soupeř jim to však značně ulehčil, když si dva góly vstřelil sám. V rozmezí třinácti minut druhého poločasu si centrované míče do vlastní branky srazili Gabriel Paulista a Mateo Musacchio. O výhře obhájců titulu rozhodl sedm minut před koncem zápasu 27. brankou v sezoně Lionel Messi.

Nečekaná reakce na rasistické gesto

Utkání přineslo také kuriózní moment. Když za stavu 1:2 zahrával hostující Dani Alves rohový kop, fanoušci soupeře na něj v rasistickém gestu hodili banán. Třicetiletý obránce zareagoval nečekaně - sebral jej ze země, snědl a standardní situaci nerušeně zahrál.

Bilbao porazilo v souboji o čtvrté místo, zajišťující postup do předkola Ligy mistrů, Sevillu 3:1. Athletic šel do vedení už ve čtvrté minutě, když se přímo z rohového kopu prosadil Markel Susaeta. Po změně stran dopravil přesný centr z voleje do branky útočník Iker Muniain a pojistku přidal necelých dvacet minut nato znovu po centru, tentokrát hlavou, Ander Herrera. Hosté dokázali trefou Kevina Gameira, jenž se v posledních čtyřech utkáních trefil již pošesté, výsledek jen korigovat.

Bilbao si upevnilo čtvrté místo, na semifinalistu Evropské ligy má tři kola před koncem v tabulce náskok šesti bodů.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:
Espaňol Barcelona - Almería 1:2 (42. Stuani - 70. Fran Vélez, 72. Suso)
Valencie - Atlético Madrid 0:1 (43. García)
Bilbao - FC Sevilla 3:1 (4. Susaeta, 54. Muniain, 73. Herrera - 79. Gameiro)
Villarreal - FC Barcelona 2:3 (45.+1 Cani, 55. Trigueros - 65. vlastní Gabriel Paulista, 78. vlastní Musacchio, 83. Messi)

Reklama

Související témata: