Hlavní obsah

Bale odmítl jít na týmovou večeři. Courtois vyzradil proč

Madrid/Praha

Není tomu tak dávno, co se šuškalo, že Gareth Bale a Cristiano Ronaldo se moc nemusejí. Portugalec se při společném působení v Realu Madrid netvářil příliš nadšeně, když velšský střelec skóroval a média vše připisovala nezdravé rivalitě. Lehké to ale Bale nemá ani po odchodu slavného spoluhráče do Juventusu.

Foto: Sport.cz

Velšský fotbalista Gareth Bale.

Článek

Je to pár dní, co Balea kritizoval Marcelo za to, že ani po šesti letech strávených v Realu Velšan se spoluhráči nemluví španělsky. Nyní o svém slavném parťákovi promluvil Thibaut Courtois, brankář Realu Madrid. A ani v jeho případě nejde o dvakrát vřelá slova.

"Je velmi těžké popsat Garetha jedním slovem," cituje Courtoise server GiveMeSport. "Řekl bych, že je velmi talentovaný, ale je velká škoda, že je jeho talent tak často blokován, aby zářil."

Foto: Juan Medina, Reuters

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois při rozcvičce před zápasem.

"Osobně žiju jako někdo, kdo se narodil a vyrůstal v Madridu. Jím pozdě, chodím pozdě spát... to je přesně jejich způsob života," pokračoval Belgičan a naznačil, že s touto typickou španělskou charakteristikou má Bale problém.

Nepřijdu, chodím spát v jedenáct

"Nedávno jsme měli večeři s celým týmem, ale Bale a Toni Kroos nepřišli. Večeře začínala v půl desáté večer a do postele jsme šli kolem jedné. Tréninky máme ráno v jedenáct. Myslím, že to je skvělý čas, ale Bale nám řekl, že nepřijde, protože chodí spát v jedenáct." rozhovořila se belgická brankářská jednička.

Je samozřejmé, že každému vyhovuje něco jiného. Pokud se ale Bale odlišnému kulturnímu nastavení nedokáže vůbec přizpůsobit, riskuje tím, že může být od zbytku týmu kompletně izolován.

Do Realu Velšan přišel v roce 2013 jako tehdy nejdražší hráč světa za rekordních 85 mil. liber (skoro 2,5 miliardy korun). Nedávno vstřelil stý gól v dresu Bílého baletu.

Reklama