Hlavní obsah

Barcelona nabízela svou hvězdu výměnou za Félixe, Atlético odmítlo

Barcelona/Praha

Velký návrat byl na spadnutí. Pouhý den předtím, než Barcelona schytala ve čtvrtfinále Ligy mistrů od Bayernu Mnichov debakl 2:8, se vedení katalánského giganta pokusilo zbavit fotbalisty Antoina Griezmanna. Francouzský záložník měl putovat zpět do Atlétika Madrid. Opačným směrem měl na oplátku zamířit talentovaný Portugalec Joao Félix. Vedení madridského klubu ale nabídku odmítlo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Barcelony v Sinobo Stadium v Praze před utkáním Ligy mistrů se Slavií. Archivní foto

Článek

Podle španělského deníku Marca nabídla Barcelona svou hvězdu Antoina Griezmanna Atlétiku Madrid, odkud ho Blaugranas v roce 2019 za rekordních 120 milionů eur koupili. Prezident Josep Maria Bartomeu za něj po madridském rivalovi požadoval Joaa Félixe.

Média z Pyrenejského poloostrova tvrdí, že za vším byla snaha ušetřit finanční prostředky na případný příchod Brazilce Neymara. Barcelona by totiž v případě výměny škrtla ze svých nákladů Griezmannův plat, který činní 21 milionů eur ročně. Oproti tomu Félixův plat v Atlétiku dosahuje výše „pouhých" 3,5 milionu eur ročně.

Atlético ale barcelonskou nabídku údajně odmítlo. Šéf klubu Miguel Ángel Gil Marín prý ve dvacetiletém Félixovi stále vidí obrovský potenciál a vycházející hvězdu hodlá udržet.

Pro Griezmanna je to možná nakonec dobře, že ze zmiňovaného transferu nakonec sešlo. Podle prognóz francouzského deníku L'Equipe se případným odchodem Lionela Messiho a Luise Suáreze otevírá v Barceloně francouzskému reprezentantovi prostor k tomu, aby se pro klub z Camp Nou stal klíčovým hráčem, jakým byl za dob svého působení v Madridu.

Reklama